Να διώξουν τον ουκρανό υβριστή του Πούτιν ζητούν διαδηλωτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

diplomatika-schedia-gia-tin-oukrania-syzitisan-ompama-kai-poutin
Ρώσοι βουλευτές κάλεσαν την Ουκρανία να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας επειδή αποκάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «μα…..» στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ντεστσίτσια επιχείρησε να

πείσει τους διαδηλωτές να μην καταφύγουν στη βία στη διάρκεια διαδήλωσης το απόγευμα του Σαββάτου όπου σημειώθηκαν έκτροπα, σκίστηκε η ρωσική σημαία, ανατράπηκαν αυτοκίνητα και εκτοξεύθηκαν πέτρες και αβγά προς την πρεσβεία.
«Πρέπει να εκπληρώσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης του δικαιώματος της Ρωσίας να διαθέτει πρεσβεία στην Ουκρανία», είπε ο υπουργός στους διαδηλωτές, οργισμένος μετά την κατάρριψη από φιλορώσους αυτονομιστές ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία που προκάλεσε τον θάνατο 49 ανθρώπων.
Αλλά, προκληθείς από τους διαδηλωτές, πρόσθεσε: «Είπα ότι είμαι εναντίον σας που διαδηλώνετε; Είμαι στο πλευρό σας. Είμαι έτοιμος να μείνω εδώ μαζί σας και να πω ‘Ρωσία σήκω φύγε από την Ουκρανία΄».
«Ναι, ο Πούτιν είναι ένας μ….., ναι», συνέχισε κι οι διαδηλωτές απάντησαν επαναλαμβάνοντας τη φράση του.
Ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής κάτω βουλής, είπε ότι ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πρέπει να καθαιρέσει τον Ντεστσίτσια.
Ο αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής, ο Λεονίντ Καλάσνικοφ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας ότι ο Ντεστσίτσια προέρχεται από το κίνημα διαμαρτυρίας που ανέτρεψε τον προηγούμενο φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας και δεν γνωρίζει «τη δουλειά του».
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος, ειδικά εκπρόσωπος της Ρωσίας, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του ύστερα από τέτοιο ξέσπασμα», είπε ο Καλάσνικοφ.
Ο ίδιος ο Ντεστσίτσια, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι είπε στους διαδηλωτές να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην καταφύγουν στη βία κι ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό του για τον Πούτιν απάντησε: «Σας είπα τι θέλω να πω. Μου ζητήσατε σχόλια (για τη διαδήλωση) κι έκανα τα σχόλιά μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ