Ο Βασιλης Μιχαλολιακος απαντά σε πατριδοκαπηλους και χριστεμπορους φαρισαιους, με ακόμα μια Πειραϊκή Αμφικτυονία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140616035533
Την ωρα που οι καμινομπουτάρηδες ξοδεύουν σε διχαστικά, αντικοινωνικά και εξουσιαστικά γκεϊ πάρτυ, ο Βασιλης Μιχαλολιακος εξακολουθεί να διδάσκει σεβασμό, πατριωτισμό και ενότητα, αναβιώνοντας τον βαθιά κοινωνικό και δημοκρατικό θεσμό της αμφικτυονίας.
Ειναι ο δημαρχος που στάθηκε ανάχωμα σε αυτους που θέλουν τον διχασμό της κοινωνίας σε “ομοφυλοφιλους και μη”, σε “οπαδούς της εμπριμέ καλτσας” και στο ημίφως να ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο στην
αντάρα της αλληλοσφαγης.
Ο Βασιλης Μιχαλολιακος λοιπόν δεν χρειάζεται να απαντήσει σε ελλαδεμπορους και χριστεμπορους γιατί ως πραγματικός πατριώτης και ορθόδοξος, τους είχε ρίξει στην ανεργία ως δημαρχος. Τωρα, μπορούν να εξεμούν ανενόχλητοι και να αναρωτιούνται γιατί ο δημαρχος Πειραια δεν μετέτρεψε τα ράσα σε προεκλογικό κουρελοπανο. Γιατί απλούστατα σέβεται τα ράσα και οχι τις κουρελιασμένες ψυχές που ενδέχεται να κρύβονται μέσα σε αυτά.
Ο λαός απλώς ας αναρωτηθεί ποιος ειναι ο συνδετικός κρίκος φαινομενικά ετερόκλητων δυνάμεων σε μια προεκλογική οπερέτα. Απο γκεοφαγους εώς γκει – συμπολς, απο εβραιοφαγους ως δρακουλόρες που τους κατακεραύνωναν και όλα τα συναφή.
Απέναντι στην συμμαχία των βουλιμικων, μόνο μια νέα Αμφικτυονία θα μπορέσει να θέσει ανάχωμα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ 4Η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Με τη συμμετοχή δεκάδων Συλλόγων, που αναφέρονται στους τόπους καταγωγής των σημερινών Πειραιωτών και οι οποίοι εκπροσωπούνται με περίπτερα στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της 4ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν οι ομορφιές των ιδιαίτερων πατρίδων, τα προϊόντα και η γαστρονομία κάθε περιοχής, οι χοροί και τα τραγούδια τους, οι τοπικές κουλτούρες, τα ήθη και τα έθιμα τους καθώς και η ιστορία τους. Το πρόγραμμα άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε μεταξύ άλλων:
Ζήτω η 4η Πειραϊκή Αμφικτυονία η οποία είναι πλέον, ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την πόλη μας! Λένε μερικοί, που αναβάλλουν τη δημιουργία προς το μέλλον, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί η χώρα περνάει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται λεφτά. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα που χρειάζονται αγάπη και πάθος γι’ αυτόν τον τόπο, γι’ αυτήν την πατρίδα, την αγία Ελλάδα και το μοναδικό Πειραιά. Εμείς εδώ προτάσσουμε την αγάπη και το πάθος. Αυτός ο θεσμός λοιπόν ενώνει όλες τις επιμέρους κοινότητες του Πειραιά. Προπαντός όμως τιμά όλους τους αγίους προγόνους μας, που ήρθαν εδώ στη πόλη μας, στο εθνικό μας λιμάνι, ξυπόλυτοι για να δουλέψουν σκληρά και να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν χρήσιμους Πειραιώτες και χρήσιμους Έλληνες.
Είναι μια εκδήλωση τιμής και μνήμης σ’ αυτούς τους αγίους προγόνους στον Πειραιά που έκτισαν. Στον Πειραιά, που για κάποιες δεκαετίες εγκαταλείφθηκε. Και που έχω την αίσθηση και το εισπράττω, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 άρχισε χωρίς επιστροφή η ανόρθωση, η ανάπτυξη, η αναγέννηση. Ναι ο Πειραιάς μας, το εθνικό μας λιμάνι, θα σηκώσει και την υπόλοιπη Ελλάδα ψηλά στην αξιοπρέπεια και στην εθνική υπερηφάνεια.
Η Ελλάδα είναι πολιτισμός. Δεν είναι μνημόνια. Στον Πειραιά λοιπόν ξαναλειτουργεί το Δημοτικό μας Θέατρο και εκπέμπει πολιτισμό. Το επισκέπτονται, για τις πολύ ποιοτικές του παραστάσεις, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Φιλοδοξία μας είναι να συνδεθεί και το μεγάλο ρεύμα της κρουαζιέρας. Και θα συνδεθεί. Υπάρχουν μερικά πράγματα, που δρομολογήθηκαν κατά τέτοιο τρόπο, που δεν μπορούν να πάνε πίσω.
Φίλες και φίλοι,
Θέλω πολύ να ευχαριστήσω θερμά τους άξιους συνεργάτες μου και την κυρία Όλγα Λιοντοπούλου, που παρουσιάζει σήμερα την εκδήλωση μας. Θα έχουμε την ευκαιρία τρεις μέρες να ξαναθυμηθούμε πιο έντονα τις ιδιαίτερες πατρίδες μας και μάλιστα όπως ήσαν όταν έφυγαν οι πρόγονοι μας από εκεί και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ, όχι όπως έγιναν τώρα, όχι ότι αυτό δεν είναι θετικό γιατί η ζωή εξελίσσεται και προχωράει, αλλά πρέπει να συνδέεται το δέντρο και τα κλωνάρια του με τις ρίζες. Αν δεν συνδέεται δεν πάει καλά. Γι’ αυτό και αγωνιώ για την Πηγάδα και κάθε μέρα είμαι επί των επάλξεων, ώστε να μη χάνεται ώρα και να παραδώσουμε την καλύτερη βιοκλιματική πλατεία του Πειραιά στους Πειραιώτες και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.
Είναι μεγάλη λοιπόν αυτή η εκδήλωση και ευτυχώς που γίνεται με ψυχή και με καρδιά και δεν κοστίζει. Δεν χρειάζεται λεφτά, δεν χρειάζεται μεγάλα συγκροτήματα. Θα χορέψουν τα παιδιά της Κρήτης, τα παιδιά της Μάνης, της Καρπάθου, τα παιδιά από το Γαρδίκι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους που συμμετέχουν: την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «η Ομόνοια», τη «Δωδώνη», το «Φοίβο», την «Πολύμορφη Έκφραση, «τους Δροσουλίτες», την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων, την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, την
Ένωση Απανταχού Μανιατών, το Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων, το Σύλλογο Γυναικών Κρήτης και νήσων Αιγαίου, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, το Σύνδεσμο Νεαπολιτών «τα Βάτικα», την Αδελφότητα Γαρδικιωτών Πειραιά, την Πανελλήνια Ένωση Λερίων, το Σύλλογο «Λεωνίδιο», το Σύλλογο Απανταχού Ρηγιωτών, το Σύλλογο Πυργουσών Αττικής «το Πυργί Χίου», το Σύλλογο των Απανταχού Αττικής Τροιζηνίων και πολλούς άλλους. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών θα ξετυλίξουν τις χορευτικές και τραγουδιστικές τους ικανότητες. Θα περάσουμε από τα περίπτερα τους να γευτούμε τους μεζέδες τους.
Φίλες και φίλοι,
πριν από τριάμισι χρόνια εδώ σ’ αυτή την πλατεία υπήρχε ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι που το κατείχαν οι παραβατικοί και τους πληρώναμε και το ρεύμα και το τηλέφωνο. Σε λίγο εγκαθίσταται ο εργολάβος, ο μειοδότης και το ξηλώνει όλο και θα το κάνει καινούριο, όπως αξίζει να το κάνει. Να εγκαταστήσει παιδικές χαρές. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο έργο που έγινε. Μου αρέσει πάρα πολύ που κάνουμε εκδηλώσεις και εγκαινιάζουμε έργα μετεκλογικά. Είναι και αυτό μια τομή, μια ανατροπή του παλαιοκομματισμού – μέχρι τώρα έκοβαν κορδέλες πριν από τις εκλογές. Χθες π.χ. με τον εξαιρετικό σύμβουλο μου τον κ. Παράσχο εγκαινιάσαμε την πισίνα στο Ειδικό Σχολείο στην Παλιά Κοκκινιά. Ξέρετε, αυτό το Σχολείο εγκαινιάστηκε με πολλές τυμπανοκρουσίες το 2000. Η πισίνα εκεί δεν είναι για να περνάνε καλά «οι καλομαθημένοι». Είναι σχολείο, είναι εκπαιδευτική πισίνα για τα ειδικά παιδιά. Δίπλα ακριβώς κατασκευάζεται πλατεία και παιδική χαρά, που θα εγκαινιάσουμε στις επόμενες δέκα ημέρες.
Φίλες και φίλοι,
κάθε χρόνο επιλέγαμε έναν ομιλητή που να κατάγεται από διαφορετική περιοχή. Ξεκινήσαμε από τον Σαράντο Καργάκο, μιας και η πολυπληθέστερη κοινωνική ομάδα είναι οι Μανιάτες, συνεχίσαμε με το Κρητικό και δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη, συνεχίσαμε με τον Καρπάθιο κ. Καραϊτιανό. Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε ως κεντρικό ομιλητή τον Σωτήρη Κάκια, Πρόεδρο των Γαρδικιωτών, που νομίζω οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι Βλάχοι. Είχα την τιμή να είμαι δίπλα σε έναν πολύ φλογερό ιδεολόγο Βλάχο, τον αείμνηστο Εύαγγελο Αβέρωφ – Τοσίτσα. Πριν κατεβώ από το βήμα θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 10.000 που με ψήφισαν για Δήμαρχο και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπηρετώ και θα τιμώ τη Δημοκρατία και τους κανόνες της, όσο είμαι εν ζωή. Και σε αυτά τα πέντε χρόνια που δεν θα είμαι Δήμαρχος θα είμαι παρών σε ό, τι αφορά τον Πειραιά, όχι μόνο για να υπερασπιστούμε το έργο αλλά και να υποστηρίξουμε και άλλα. Να είστε καλά, καλή δύναμη, ο Θεός μαζί μας. Το ποτάμι του Πειραιά δεν γυρίζει πίσω».
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Σωτήρη Κάκια, Οικονομολόγου, Επίτιμου Προέδρου Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθηνών Πειραιώς, Προέδρου ΔΔΕ Εκπαιδευτηρίων Saint Paul, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, Ιδρυτικού μέλους της της Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων με θέμα: «Πειραιάς – Μια ιστορία σαν παραμύθι. Ο εποικισμός του Πειραιά και η συμβολή των κατοίκων στην ανάπτυξη του κοινωνικού ιστού της πόλης».
Τέλος τα εγκαίνια έκλεισαν με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου «Φοίβος» κυρίας Δέσποινας Γκλεζάκου με θέμα: «Το Απολλώνιο φως στην πόλη μας».
Στα εγκαίνια της 4ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας παραβρέθηκαν: οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Κάρλες, Μύρων Καλαϊτζάκης, και κυρία Ευαγγελία Σαρρή, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Πουλικαράκος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Μαστρονικόλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Βουγιουκλάκης, Πρόεδροι Συλλόγων και πολύς κόσμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ