Πυροβόλησαν Κούρδο αγωνιστή που επιχείρησε να ξηλώσει το σύμβολο των γενοκτονων και της θηριωδίας

20140628-201535-72935755.jpgΈνας Κούρδος τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη από πυρά της αστυνομίας καθώς επιχείρησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από αστυνομικό τμήμα. Όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον 28χρονο τραυματίζοντάς τον στην γάμπα, ενώ αυτός προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος του
Γκαζιοσμανπασά, μιας εργατικής συνοικίας στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης.
«Ελευθερία στο Κουρδιστάν», φώναξε ο άντρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Οτσγκούν και απείλησε τους αστυνομικούς με ένα μαχαίρι πριν δεχτεί τα πυρά των αστυνομικών και μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού συνεχάρη την αστυνομία μέσω Twitter, λέγοντας μάλιστα ότι καταδικάζει «το βρόμικο χέρι που επιτίθεται στην ένδοξη σημαία και επιδιώκει την πρόκληση τούτη την ιερή ημέρα» της αρχής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο επεισόδιο είχε προκαλέσει πρόσφατα συμπλοκές στην Τουρκία όταν ένας μασκοφόρος άνδρας είχε κατεβάσει την τουρκική σημαία σε μια στρατιωτική βάση στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο Ντιγιάρμπακιρ που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αντιδράσει έντονα στην ενέργεια αυτή και είχε δηλώσει πως όποιος επιχειρήσει να υποστείλει την «ιερή σημαία της χώρας» «θα πληρώσει το τίμημα της πράξης του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ