18 NEKΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2014628115040915734_20
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Το Jaish-el-Islam  που υπάγεται στην Al-Qaïda κατηγορεί την ISIS (ISIL) για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική πολυσύχναστη αγορά στη συριακή  πόλη της Douma με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.(i24news.tv) Το pressTv κι αυτό αναφέρει την πληροφορία ότι η επίθεση προφανώς έχει να κάνει με διαμάχη ανάμεσα στις ισλαμιστικές φράξιες που προκαλεί αθώα θύματα. Η πόλη βρίσκεται 10χλμ. ΒΑ της πρωτεύουσας.Για
2,5 χρόνια ελέγχεται από τους αντάρτες. Σύμφωνα με πηγές  της αιμοσταγούς « μετριοπαθούς » συριακής αντιπολίτευσης που φαίνεται πολύ καλά πληροφορημένη και γι αυτήν την επίθεση 18 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

ένας πατέρας έχει στην αγκαλιά το τραυματισμένο του παιδί
ένας πατέρας έχει στην αγκαλιά το τραυματισμένο του παιδί

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο παρουσιάζει το φλεγόμενο όχημα αναποδογυρισμένο ενώ εστία φωτιάς υπάρχει και στα παρακείμενα κτρίρια.ενώ ακτιβιστές αναφέρουν ότι  ήταν παρκαρισμένο  σε λαική αγορά σε κεντρικότατο σημείο της πόλης.Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η συριακή αντιπολίτευση σε χρόνο ρεκόρ ανέβασε μια δεκάδα βίντεο αμέσως μετά την επίθεση ενώ έσπευσε μέσα από προσκείμενο σ΄αυτήν κανάλι i24news.tv να κάνει το ρεπορτάζ.Το syriaonline μεταδίδει την είδηση και επιβεβαιώνει τις πρώτες εκτιμήσεις για τον απολογισμό των θυμάτων.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αγορά είχε πολύ κόσμο μια ημέρα πριν τηνα ρχή του Ραμαζανιού.

το παγιδευμένο αυτοκίνητο
το παγιδευμένο αυτοκίνητο

Ο AbuYazan ένας κάτοικος του γειτονικού σοινικισμού του Saqba δήλωσε στο  AP μέσω  Skype ότι τα νοσοκομεία γέμισαν τραυματίες.
Άλλα βίντεο δείχνουν σώματα ματωμένα και καμμένα και δύο αγόρια νεκρά.Άλλα παιδιά είναι χτυπημένα και δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Η Douma είναι από τα πιο πολυπληθή προάστια της  Δαμασκού.(aljazeera)

τραυματισμένο παιδί
τραυματισμένο παιδί

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων εντείνονται τις τελευταίες ημέρες κι αποσκοπούν μεταξύ άλλων να αποδείξουν ότι η Συρία είναι Ιράκ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου επικρατεί χάος οπότε να νομιμοποιηθεί επέμβαση δυτικών.
Calkoi
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vngn2cZE8mM&w=500&h=315]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X4XYegSnjEM&w=500&h=315]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hdooP_pqnfY&w=500&h=315]
 

dimpenews.com
 
 
 

 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ