ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ 16ΧΡΟΝΟ BLOGER

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
vgbzrb

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο 16χρονος Vladislav ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Streamer Vlad γιατί βιντεοσκοπούσε σκηνές από τις επιθέσεις και τις βιαιότητες του ουκρανικού στρατού και τις αναρτούσε στο προσωπικό του blog. Λόγω της απουσίας δημοσιογράφων από τις επίμαχες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ο 16χρονος ακτιβιστής έστελνε υλικό
στο ΑΝΝΑ ΝΕWS και σε άλλα ειδησεογραφικά.

10493030_1514654508757896_7803913470305077695_o
o Vlad όταν έστελνε μηνύματα κατά του Ναζισμού από τη Μαριούπολη

Εξ αιτίας της δραστηριότητάς του στις 25 Ιουνίου, 2 άγνωστοι άντρες τον απήγαγαν ενώ βρισκόταν σε κεντρικό πάρκο στην Μαριούπολη και τον απομάκρυναν φορώντας του μια σακκούλα στο κεφάλι.Τον επιβίβασαν βιαίως σε μια berlin. Τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης όπου βρίσκεται η βάση της εθνοφρουράς του Κιέβου. Εκεί τον χτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων σε όλο το σώμα. Υπό την απειλή της εκτέλεσης του επέβαλαν να κάνει έκκληση μέσω ραδιοφώνου στο λαό της Ουκρανίας όπου ενοχοποιούσε ο ίδιος τον εαυτό του. Μετά τον εξανάγκασαν σε έγγραφη δήλωση μετανοίας.Τον υποχρέωσαν να δώσει όλους τους κωδικούς των λογαρισμών του στο διαδίκτυο και του καναλιού των βίντεο και τον εκφόβισαν πολλές φορές ότι θα του κόψουν το λαρύγγι πιέζοντας το μαχαίρι στον λαιμό του. Του ζητούσαν διευθύνσεις οικογενειών κι άλλων ακτιβιστών της λαικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ και κάθε φορά που απαντούσε ότι δεν γνωρίζει τον χτυπούσαν. Οι εθνοφρουροί υποχρέωσαν το παιδί να επαναλαμβάνει φασιστικά συνθήματα και τον βιντεοσκόπησαν.

10492181_1515174318705915_7169365446905097115_nΠολλοί αναγνώρισαν στο τέλος του βίντεο τη φιγούρα γνωστού φιλοναζιστή δημοσιογράφου, του Αndrew Dzindzya που είναι ένας από τους ιδρυτές του κινήματος automaidan και που θεωρείται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ύστερα τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας της Ουκρανίας στην πόλη Zaporoje απ΄όπου και τον παρέλαβε η μητέρα του  στις 27/06. Είχαν μεσολαβήσει σκληρές διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του και είχε γίνει διεθνή κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η tv svezda μετέδωσε συνομιλία με τον μικρό ο οποίος είπε ότι ζήτησε εγγράφως και προφορικώς συγγνώμη από τις αρχές του Κιέβου διότι δεν ήξερε μέχρι που μπορούσαν να φτάσουν. Δήλωσε ότι του έμπηγαν το μαχαίρι στο λαιμό για να τους δώσει τις επαφές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ισχυρίστηκε ότι τον ανέκριναν στο κτίριο της Ασφάλειας .Δήλωσε ακόμα ότι θα συνεχίσει να κάνει δημοσιογραφία παρ΄όλο που ξέρει ότι είναι ένα απάγγελμα που μπορεί να σου στοιχίσει τη ζωή και ειδικά στην Ανατολική Ουκρανία όπου έχουν σκοτωθεί πολύ δημοσιογράφοι.

σε on line σύνδεση με την zveda tv μετά την απελευθέρωσή του
σε on line σύνδεση με την zveda tv μετά την απελευθέρωσή του

Ο διάλογος που ακολουθεί προέρχεται από την απομαγνητοφώνηση και μετάφραση του βίντεο που ανήρτησαν οι μασκοφόροι εθνοφρουροί κατά την ομηρία του Βλάντι και το οποίο αναδημοσιεύουμε:

Μασκοφόρος: … Το συνειδητοποιείς;
Vlad: Ναι
εθνοφρουρός : Όλοι όσοι διαιρούν τη χώρα μου, όλοι όσοι κατέλαβαν την μητρική μου πόλη το Ντόνετσκ, όλοι όσοι ύψωσαν τις σημαίες της Ρωσίας, του DPR (δημοκρατία του Ντόνετσκ), και όλα τα άλλα καθάρματα θα τιμωρηθούν, όπως συμβαίνει τώρα με αυτό το τέρας. (ο μασκοφόρος τραβάει από τα μαλλιά το 16χρονο παιδί) Δεν με νοιάζει πόσο χρονών είσαι – 16, 20, 25, 50 χρονών. Θα έρθουμε σε όλους, έχουμε σφαίρες για όλους. Σας το λέω, ως πολίτης του Ντόνετσκ (ο μασκοφόρος πάλι κακοποιεί το παιδί)
(Oυρλιάζει στ΄ αυτί του θύματος): Με καταλαβαίνεις; Δόξα σε ποια χώρα;
Vlad: Ουκρανία
εθνοφρουρός: Ξαναπές το!
Vlad: Δόξα στην Ουκρανία (φασιστικό σύνθημα)
εθνοφρουρός: Το Ντόνετσκ,σε ποια χώρα είναι;
Vlad: Στην Ουκρανία.
Τραβώντας το αυτί και τα μαλλιά του Vlad, επαναλαμβάνει:
Το Ντόνετσκ, είναι η Ουκρανία!Το Ντόνετσκ, είναι η Ουκρανία!Το Ντόνετσκ, είναι η Ουκρανία!Το κατάλαβες;
Vlad: Ναι
εθνοφρουρός: Δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Με κατάλαβες;
Vlad: Ναι
Δείτε το βίντεο :
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p57jxkYE_tk?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]
Σε εκπομπή τοπικού καναλιού για την απελευθέρωση του ανήλικου, ο Vlad που προστατεύεται πια από τους λανδρες της λαικής πολιτοφυλακής δείχνει τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό του.
nfydcr
kgkgf
 
dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ