Έτοιμοι για πόλεμο οι επιστρατοι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «Ντόπιοι Επίστρατοι» του 558 Μ/Κ ΤΠ …Απέδειξαν οτι αυτό το σύστημα της Επιστράτευσης δουλεύει ! (φώτο)
??????????????????????

Παρουσίαση για κατάταξη Εφέδρων ντόπιων Επιστράτων στο 558 Μ/Κ
Υλοποιώντας το νέο δόγμα που το ΓΕΕΘΑ έθεσε σε εφαρμογή σχετικά με την επάνδρωση των Μονάδων …Προχώρησε στην επιχειρησιακή Αξιολόγηση της Μονάδος σε ένα από τα καλύτερα Μηχανοκίνητα Τάγματα που είναι στον Έβρο το 558 Μ/Κ ΤΠ με την επιστράτευση και την συμμετοχή των Επιστράτων που ως επί το πλείστον ήταν ντόπιοι και ήρθαν να παρουσιαστούν στην Μονάδα για να πολεμήσουν για τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους …

«Λαμπρές Στιγμές» για το 558 Μ/Κ ΤΠ – Οι ντόπιοι επίστρατοι επέδειξαν υψηλό φρόνημα!

Του Νίκου Αρβανίτη από το (komotinipress.gr)

??????????????????????
Φορητό αντιαρματικό ετοιμάζεται και εκτελεί βολή από Επιστράτους
Την περίοδο 20-26/6/2014 πραγματοποιήθηκε άσκηση επιχειρησιακής αξιολόγησης στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού με τη συμμετοχή επιστράτων που είχαν κληθεί κυρίως από την Θράκη αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με ατομικές προσκλήσεις φύλλων πορείας.
Το 558 Μ/Κ ΤΠ ενταγμένο στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στο Σουφλί του Έβρου αποτελεί κλειδί» για την συνοχή ολόκληρης της αμυντικής διάταξης και δοκιμάσθηκε σε επίπεδο ταχύτητας επάνδρωσης, αποτελεσματικότητας και συντονισμού με τις άλλες μονάδες.
Στόχος της αξιολόγησης είναι να διαπιστωθούν οι δυνατότητες μονάδων του Έβρου στην άμεση κινητοποίηση αλλά και συγκέντρωση της προβλεπόμενης δύναμης του προσωπικού της με επιστράτους κάτι που φαίνεται αποτελεί στόχο του ΥΕΘΑ και για άλλες μονάδες και για αυτό οι αξιολογήσεις αλλά και οι επιθεωρήσεις από τον αρχηγό και κλιμάκια του ΓΕΣ αναμένεται πως θα συνεχιστούν.
Επισημαίνεται ότι οι έφεδροι και ο συνακολούθως εξαιρετικά κρίσιμος θεσμός της εφεδρείας, ιδίως σε έναν στρατό όπως είναι ο Ελληνικός του 21ου αιώνα, αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν την σημερινή ηγεσία του ΕΣ.

??????????????????????

Οι Έφεδροι συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες όπως η περίφραξη Ναρκοπεδίων
Ειδικότερα για τη χώρα μας, το νέο περιβάλλον ασφαλείας, σε συνδυασμό με την απειλή από ανατολικά, την πιθανότητα εκδήλωσης ασύμμετρων απειλών ιδιαίτερα μετά την αλληλέγγυα στάση που τηρεί η χώρα μας με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, απαιτεί την διατήρηση εφεδρείας σε αυξημένο βαθμό ετοιμότητας και συστηματική χρησιμοποίηση της.
Σε πρόσφατες αναφορές του ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος είχε σταθεί ιδιαιτέρως στους εφεδρικούς Λόχους Καταδρομών του ΓΕΣ, που υπάρχουν κυρίως σε ακριτικές περιοχές της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στα επιστρατευόμενα τάγματα, που υπάρχουν στις προαναφερθείσες περιοχές, όχι με βάση πλέον τους επιστράτους που θα πάνε σε αυτά από όλη την Ελλάδα, αλλά από τους ντόπιους επίστρατους.
«Δεν με ενδιαφέρει να γίνει επιστράτευση και σε 2-3 μέρες να φτάσουν στο νησί οι επίστρατοι από κάθε σημείο της Ελλάδος. Με ενδιαφέρει να γίνει π.χ. κάτι σήμερα και το βράδυ να ξέρω ότι στην κάθε μονάδα επιστράτων θα έχει πάει συγκεκριμένος αριθμός, ντόπιων, που ξέρουν τη μονάδα, το μόνιμο προσωπικό της, το μέρος και, αν χρειαστεί, χρειαστεί θα πολεμήσουν κυριολεκτικώς για τους δικούς τους, τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους» μας τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αρχηγός, θέλοντας έτσι να δείξει την βασική αλλαγή σχεδιάσεως και φιλοσοφίας που διέπει το νέο σύστημα.

??????????????????????

Βολή με τα ατομικά τυφέκια G3 που πολλοί απο τους επιστράτους τα έχουν για χρόνια μαζί τους
Και πρόσθεσε: «Τώρα το σύστημα αυτό έχει αρχίσει και υλοποιείται. Αλλά για να φτάσουμε στο σημείο αυτό έχει προηγηθεί εντατική, ουσιαστική, και σιωπηρή δουλειά σχεδόν μιας εξαετίας. Το βασικό είναι ότι ο καθένας θα παραμένει στη συγκεκριμένη μονάδα της περιοχής του ως έφεδρος μέχρι τα 35 του χρόνια, οπότε αυτή η «μονιμότητα της εφεδρείας» στην περιοχή της αποτελεί και τη δύναμή της» συμπλήρωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του 558 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΑΨΟΣ», στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής Αξιολόγησης της Μονάδας από το ΓΕΣ, που έλαβε χώρα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2014 στην περιοχή του Σουφλίου.

??????????????????????
Οδήγηση απο Επιστράτους των Τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού που απέδειξαν ότι δεν τα ξέχασαν
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση εφέδρων, των οποίων η συμμετοχή υπήρξε υψηλή τόσο σε αριθμούς όσο και σε ποιότητα.

??????????????????????

??????????????????????

??????????????????????

??????????????????????

??????????????????????

??????????????????????

??????????????????????


ΔΗΜΟΦΙΛΗ