Πλατεία Συντάγματος …..τρία χρόνια περάσανε από τότε …..

20140630-124645-46005095.jpgΤου Κρίτωνος
Τρία χρόνια περάσανε από τότε, το ΔΝΤ βαθειά ριζωμένο στον τόπο μας και εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε ………
Γιατί δεν αντιδρούμε ? Γιατί δεν επαναστατούμε?
Γιατί αποτυγχάνουμε εξακολουθητικά.
Γιατί αποτύχαμε τότε ………………………..
Αν ο κόσμος ήτανε αληθινά ενωμένος, κανένας δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει γιατί θα ήτανε πολύ πιό ………… Αποφασισμένος.
Ο δεξιός αναισθητούλης εκείνες τις στιγμές, είχε απέναντι τον αριστερό ευαισθητούλη και το αντίστροφο ……..
Πάνω και κάτω πλατεία …………. εχθρικές ……..
Οι ταμπέλες αρκούσανε έτσι ώστε ο κόσμος να είναι διαιρεμένος ……….
Ένας λαός που δεν είναι πραγματικά ενωμένος δεν είναι σε θέση να ορθοποδήσει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μιά χούντα.
Παρακολουθούμε τα γεγονότα της Μ. Ανατολής …… διαλύουνε χώρες Ιράκ, Λιβύη ….. “κάποιοι” καλλιεργούνε θρησκευτικά μίση και έριδες με επακόλουθο οι ορδές των “πιστών” ν΄ ………….. αλληλοσφάζονται.
Είναι δυνατόν να ορθοποδήσουνε ποτέ αυτές οι χώρες ?
Στα δικά μας, εδώ ο κόσμος διηραιμένος σε …… πάνω και κάτω πλατεία ……
Ας εξετάσομε λιγάκι την “ποιότητα” των δεξιών και των αριστερών μας ………
Η καρικατούρα του δεξιού αναισθητούλη, εξ ορισμού ως ………….. πατριώτης.
Όμως ένας πατριώτης που ανησυχεί μόνο για την πάρτη του επειδή θίχθηκε από τα μέτρα , ένας πατριώτης που είναι στην πραγματικότητα αδιάφορος για όσα υφίστανται οι άλλοι συνάνθρωποί του.
Ανησυχεί στην πραγματικότητα μόνο για τον εαυτό του, σε ένα περιβάλλον όμως όπου και οι άλλοι είναι αδιάφοροι γι΄ αυτόν …………………
Η άλλη καρικατούρα του αριστερού ευαισθητούλη, του ……… “διεθνιστή”, του υπέρμαχου των δικαιωμάτων των μεταναστών …………….. κι΄εδώ, από τα μέτρα ….. θιχθήκανε …….
Η εικόνα όμως ίδια, ένας “ευαισθητούλης” που ανησυχεί μόνο για την πάρτη του επειδή θίχθηκε από τα μέτρα , ένας “ευαισθητούλης” που είναι στην πραγματικότητα αδιάφορος για όσα υφίστανται οι άλλοι συνάνθρωποί του, ένας “ευαισθητούλης” που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την αιμορραγία που υφίσταται ο ελληνισμός ……… η νεολαία στην ανεργία, η νεολαία για …… μετανάστευση……..
Κανένας και από τις δύο πιό πάνω κατηγορίες να μην νοιάζεται αληθινά για τον συνάνθρωπό του τον συνέλληνα ……..
Λόγια, λόγια αστείρευτα, πληθώρα σε ιδέες και ιδεολογήματα, το “σωστό” και το “δίκιο” σε προσφορά, αρχηγοί, αρχηγίσκοι και τριγύρο οι κολαούζοι τους …… ταμπέλες-ορθοστάτες, φράγματα ……
Σήμερα έχει αλλάξει κάτι απ΄ όλα αυτά ?
Μετά από τρία χρόνια, ακόμα λέμε γιατί δεν ξυπνάμε, γιατί δεν εξεγειρόμεθα ………..
ΥΣ. τα υπάρχοντα κόμματα είτε δεξιά είτε αριστερά επιτελούν “εξαιρετικό” έργο στην υπηρεσία της ολιγαρχίας, ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από το να καμματιάζουν τον κόσμο και σε αυτό τον τομέα έχουν πετύχει τα μέγιστα …….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ