Σε ρόλο Ναπολέοντα ο Μπένι βρίζει όσους τον αμφισβητούν !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
koukoulopoulos
 
«Γελοία» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη συζήτηση περί ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που έχει ανοίξει μετά τις ευρωεκλογές κατά η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως είναι προσβλητική και

 
ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας προσωπικά, σημείωσε ότι είναι βαθιά προσβλητική αυτή η συζήτηση για τον ίδιο, για τη διαδρομή του, τις δύσκολες επιλογές που, όπως είπε, έχει κάνει και το κόστος που έχει αναλάβει. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως κορυφαίο κόστος είναι η συστηματική διαστροφή της προγραμματικής εικόνας του ΠΑΣΟΚ με καταιγισμό επιθέσεων «λόγω του ρόλου που μας έλαχε μέσα στην ιστορική συγκυρία».
«Δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση, απαντώντας στους επικριτές του. Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε πως αυτός αξιολογείται από όλους και από όλα, γιατί αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία, όμως και ο ίδιος αξιολογεί γιατί αυτό επιβάλει ο ρόλος που του έχουν αναθέσει οι πολίτες
Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης πως η Ελιά είναι η πραγματική αφετηρία συζήτησης και πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά. Πρόσθεσε πως οι πρωτοβουλίες αυτές θα ληφθούν με διαφάνεια, θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του… φλέρταρε και με το Ποτάμι λέγοντας ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη πήρε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, αν και τόνισε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ο προγραμματικός λόγος του και η ταυτότητά του. Είπε πως η απόφαση του Ποταμιού να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών είναι καλοδεχούμενη.
Αναλύοντας τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Ελιά είπε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, δίλημμα ή αντίφαση. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας «χαίρομαι γιατί αγωνίστηκαν για το ΠΑΣΟΚ για την ιστορική διαδρομή του, τον σημερινό του ρόλο στη Βουλή και την κυβέρνηση άνθρωποι χωρίς ιστορικά βάρη την ώρα που προβεβλημένα στελέχη του παλιού κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ έτρεχαν να στεγάσουν τον προσωπικό τους τυχοδιωκτισμό στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ».
Είπε επίσης πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς οδήγησε σε στρατηγική ήττα την πολιτική της εφόδου στην εξουσία, έδωσε στη χώρα ζωτικό πολιτικό χρόνο για μια κρίσιμη τελική εθνική διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του εθνικού συνταγματικού τόξου.
Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είπε, επίσης, πως είναι περίεργο να λυπούνται κάποιοι που δεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση το 2013, αλλά διασφαλίστηκε η σταθερή πορεία της χώρας. Εξίσου περίεργο, είπε, είναι κάποιοι να λυπούνται που δεν φλέρταρε με το ρόλο της θλιβερής ουράς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, περίεργο είναι και το γεγονός να λυπούνται που δεν πήραμε 1%.
Ο κ. Βενιζέλος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι σημαντικό για την «Κεντροαριστερά της ευθύνης» να λέει ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να συμπράξουν ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ενώσει τη χώρα, έτσι ώστε και η Βουλή να μη διαλυθεί και η χώρα να μη διακόψει την πορεία της στην τελική φάση για την έξοδο από την κρίση.
Τέλος υπογράμμισε ότι η «κεντροαριστερά της ευθύνης» είναι ο τρίτος πόλος και εκλογικά μπορεί και πρέπει να σπάσει τον τεχνητό διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να είναι ο φορέας τουλάχιστον της τρίτης εντολής, πάνω από τη Χρυσή Αυγή».
Λοβέρδος: Θα ενταχθούμε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
«Ήταν μια καλή μάχη», είπε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τον προεκλογικό αγώνα της Ελιάς. Ανέφερε πως σημειώθηκε ένα καλό αποτέλεσμα, που απαντά θετικά στα υπαρξιακά ερωτήματα που είχαν τεθεί. «Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι», τόνισε.
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι την Ελιά δεν την αφορά η διάκριση μνημόνιο-αντιμνημόνιο. «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την επέβαλαν το 2010», τόνισε. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική αναδιανομή, όμως υπάρχουν περιθώρια για εξάλειψη της ύφεσης και μείωση της ανεργίας.
Στην παρέμβαση του κατέγραψε επίσης τα βασικά θέματα της πολιτικής για τη χώρα και τους πολίτες:
– Ρύθμιση δημοσίου χρέους.
– Στήριξη επιχειρήσεων που άντεξαν σε 6 χρόνια ύφεσης με μέτρα συμψηφισμού ΦΠΑ, ρυθμίσεις οφειλών.
– Κατάργηση εμποδίων ένταξης στην οικονομική ζωή του τόπου.
– Μέτρα κοινωνικής στήριξης αδάπανα, όπου μπορούμε.
– Προστασία δημοσίου χώρου και δημόσιας περιουσίας στα σύγχρονα δεδομένα.
Μιλώντας για την Κεντροαριστερά ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως η Ελιά είναι η κύρια δύναμη και υπογράμμισε τα εξής:
«Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, αλλά πρέπει να έχουμε συγκεκριμένο στόχο. Εμείς δεχτήκαμε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ιδρυτικό Συνέδριο το Φθινόπωρο. Ελιά, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ ανένταχτοι σύντροφοι, συγκροτούν τα πολιτικά υποκείμενα της πρότασης.
Αρχίζουμε μετά και τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ να προτείνουμε τη σύγκλιση προς την ΕΛΙΑ, αξιοποιώντας τις επόμενες εβδομάδες».
O κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι οι 180 ψήφοι στην Βουλή πρέπει να συγκεντρωθούν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η συγκέντρωσή τους θα είναι όμως ζήτημα γενικότερου κλίματος. Αυτό πρέπει να διαμορφώσουμε . Μπορούμε να γίνουμε διακριτοί.
Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να είμαστε διψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».
Τέλος σε σχέση με τα οργανωτικά της Ελιάς ανέφερε πως το συντονιστικό ίσω θα πρέπει «να έχει αναλογική εκπροσώπηση κατά τη δύναμή μας, με τα πιο εμπροσθοβαρή στελέχη μας. Τα στελέχη του Συντονιστικού θα κάνουν τη συζήτηση με τα κόμματα και τα στελέχη της Κεντροαριστεράς».
Τέλος ανέφερε πως οι 42 υποψήφιοί στις ευρωεκλογές ας αποτελέσουν ένα άτυπο όργανο».
Είπε ότι ο ίδιος και ο Χ. Αηδόνης θα ενταχθούν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε ως εκπροσώπους Τύπου της Ελιάς τους Δ. Καρύδη, Ευθ. Καρδαρά και Μ. Επιτροπάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ