New York Times: Στη Γερμανία μειώνουν τα όρια συνταξιοδότησης, στην Ελλάδα τα αυξάνουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
ny
 
 
Στην άμβλυνση από τη Γερμανία των «αυστηρών ορίων» συνταξιοδότησης για ορισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι, ωστόσο, θα λάβουν «πλήρη σύνταξη» αναφέρεται ανταπόκριση από το Βερολίνο στη «New York Times».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι

 
«με έναν εκτιμώμενο αριθμό περίπου 6.000 Γερμανών εργαζομένων να έχουν αιτηθεί πρόωρης σύνταξης, η κίνηση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης έχει επικριθεί έντονα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και της συνεχώς μειούμενης εργατικής δύναμης, την ίδια στιγμή που προωθεί μέτρα λιτότητας για τους σκληρά δοκιμαζόμενους Ευρωπαίους γείτονές της».
Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας, ότι η χώρα, όπως και η Ιταλία, «εισήγαγαν αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησής τους την τελευταία τριετία που προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 67 έτη, εντός της επόμενης δεκαετίας».
Επίσης, υπογραμμίζεται, ότι «χώρες, όπως η Ελλάδα, δέχθηκαν πιέσεις για να προβούν σε οποιαδήποτε μέτρα με στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους».
Ο Σάββας Ρομπόλης, εμπειρογνώμων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, δήλωσε, ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να προβεί σε ανάλογα βήματα (με στόχο τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης), επί διάστημα τουλάχιστον 10 ή και 15 ετών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ