ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Α.Dugin

(σσΟ: Ο πράκτορας των Τούρκων, που είχε απομακρυνθεί απο το 2003, καρατομήθηκε και τυπικά)

Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ- ΜΥΘΟ ΠΟΥΤΙΝ

Юбилейный концерт Александра Ф.Скляра в Москве

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η Ρωσική Ομοσπονδία πότισε με κώνειο τον θεωρητικό του ευρωασιατισμού, τον ιδεολογικό ισντρούκτορα του

Προέδρου Πούτιν, τον ακαδημαικό και φιλόσοφο alexander dugin γνωστό για τις « αιρετικές» θέσεις του στο ουκρανικό.

Στις 27 Ιουνίου ο γνωστός πολιτειολόγος alexander dugin καθηγητής Πανεπιστημίου της Μόσχας (MSU) ανακοίνωσε την παύση του από τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος της Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Μόσχας (MGU). Ο Πρύτανης του Ιδρύματος την τελευταία εβδομάδα δήλωσε ότι το αντικείμενο του Πανεπιστημίου είναι οι επιστημονικές δραστηριότητες και όχι η πολιτική. Ενώ ανέφερε ότι ο Douguine ενέχεται στην πολιτική κάτι που αντιβαίνει τους ακαδημαικούς σκοπούς.

Διανοητής του ευρασιατισμού ο alexander dugin  στην ρώσικη ιστοσελίδα του vk.com στο fb ( την δυτική του την κατήργησε πριν μέρες το δυτικό fb)  καταγγέλει ότι πληρώνει με την απόλυσή του τις προωθημένες θέσεις του για υποστήριξη στην « Novorossiya » (Nέα Ρωσία) και κυρίως μια συνέντευξή που παραχώρησε μετά το δράμα της Οδησσού όπου περίπου 100 πολίτες ρωσόφωνοι κάηκαν ζωντανοί στον εμπρησμό της Εστίας των Συνδικάτων από τους οπαδούς του Καθεστώτος του Κιέβου.Σ΄αυτήν την συνέντευξη σε μια αποστροφή του λόγου του είχε δηλώσει:« Όσο αυτοί οι ,, του Κιέβου θα είναι στην εξουσία η Ρωσία δεν θα ησυχάσει. Πρέπει να σκοτώσουμε, να σκοτώσουμε, να σκοτώσουμε και τίποτα άλλο.» Αυτή η επίμαχη φράση του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο δυτικό τύπο όσο και στο εσωτερικό της Ρωσίας κυρίως στο Internet.Διακινήθηκε ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας στους χώρους των πολιτικών αντιπάλων του ρώσου προέδρου.Συγκεντρώθηκαν 10000 υπογραφές.

arton26375-112ee

Ο alexander dugin αναφερόμενος στην απομάκρυνσή του δήλωσε:«Τέλος Μαίου η σύγκλητος του Πανεπιστημίου με εξέλεξε μετά από διαγωνισμό για τη θέση του Διευθυντή του τμήματος της Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων…Την Τετάρτη 25 Ιουνίου ο διοικητικός Διευθυντής Dobrenkov μου ανακοίνωσε ότι ο πρύτανης με έπαυσε των καθηκόντων μου ακυρώνοντας στην πράξη τον διορισμό μου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του MGU η απόφαση της συγκλήτου ακυρώνεται από την απόφαση ενός και μόνου προσώπου. »Με έμφαση αναρωτήθηκε:

« Ποιοί είναι οι κύκλοι που υπαγόρευσαν στον πρύτανη Sadovniciy αυτήν την πρωτοφανή απόφαση;Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ο πρύτανης έδωσε κάποιες ανεδαφικές εξηγήσεις : ισχυρίστηκε ότι “το MGU είναι χώρος για την επιστήμη και όχι για την πολιτική.Και ο alexander dugin είναι πολύ παθιασμένος με την πολιτική. ”. Η χηρεύουσα θέση τελικά προτάθηκε σε κάποιον Jirinovski.Ίσως γιατί ο Jirinovski δεν έχει καμιά πολύτως σχέση με την πολιτική και είναι αφιερωμένος ολοκληρωτικά στην επιστήμη» σάρκασε ο πολιτειολόγος.Η ειρωνία του λόγου βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Vladimir Jirinovski σχετίστσηκε κυρίως με το FSB ενώ ήταν πράκτορας της KGB. Διετέλεσε επικεφαλής του τρίτου ισχυρότερου κόμματος της χώρας του LDPR (Δίκαιη Ρωσία).Ο λόγος του είναι αντιδυτικός εθνικολαικίστικος.(egaliteetreconciliation. 30/06/14)

jhj
με μορφή που παραπέμπει κάπου ανάμεσα σε Τολστόι και Σολτζενίσιν

Ο θεωρητικός αναλύει με ανεπανάληπτο τρόπο το μυστήριο –μύθο Πούτιν :

“Κατά την οπτική μου ο Πούτιν δεν είναι ένας άνθρωπος. Ο Πούτιν είναι ένα conceptτων πολεμέσων.Είναι ένα όχημα με πολλές λειτουργίες.Σε αυτήν την φιγούρα συνυπάρχουν δύο πλευρές.Η φωτεινή και η σκοτεινή.Η φωτεινή είναι αυτή που πραγματοποιεί την προσάρτηση της Κριμαίας,που ανάγεται στους Πατέρες της Ορθοδοξίας,που αντιπροσωπεύει το ρώσικο λαό.Είναι ο Πούτιν που εμείς θέλουμε. Η σκοτεινή πλευρά του Πούτιν είναι αυτή που προτάσει το φυσικό αέριο, που προδίδει τα παιδιά του Sloviansk,είναι ένας Πούτιν λίγος.Μια μάχη εξυφαίνεται μεταξύ του φωτεινού και του σκοτεινού Πούτιν.Σε αυτήν την περίπτωση η σκοτεινή πλευρά κέρδισε. »

“Ο σκοτεινός Poutineμ΄έκοψε από το MSUεξ αιτίας του οπτιμισμού μου στον φωτεινό Πούτιν.Ο Πούτιν δήλωσε στον Sadovnichiyμην αγγίξετε τον πατριώτη καθηγητή alexander dugin και ο άλλος Πούτιν είπε κόψτον.Να πως εγώ βλέπω την κατάσταση ” κατέληξε αυτός ο σύγχρονος Ρώσος φιλόσοφος. “Gazeta.ru 01.07.14″

Το σκάνδαλο είχε σαν συνέπεια ο Dobrenkov να υποβάλει την παραίτησή του η οποία όμως δεν έγινε δεκτή ομόφωνα από τη σύγκλητο.Στη συνέχεια τον απάλλαξε των καθηκόντων του από τη θέση του Διευθυντή Τμήματος ο πρύτανης.Ο ίδιος ο καθηγητής δηλώνει ως τώρα άγνοια για την τελευταία εξέλιξη.” Gazeta.ru 01.07.2014 “

dimpenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ