Δεν σκέφτεται (λέει) το Υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει την έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016 για να πληρώσει τους ενστόλους

katasxeseis leftaΣκέφτεται όμως να βρει αυτά τα λεφτά μέσα από νέους φόρους ή να επεκτείνει άλλους; Γιατί τη μείωση του ελλείμματος την πέτυχε μέσα από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων που στη συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Δεν ήξεραν λοιπόν ότι κάποια στιγμή θα «σκάσει» το θέμα και θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα λεφτά; Τέτοιες διαβεβαιώσεις είχαν από την τρόικα;

Μπορεί λοιπόν να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που θέλουν να σκέφτονται επέκταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι το 2016, αλλά ακόμα ψάχνουν πως θα καλύψουν την τρύπα.

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν διαρρεύσει από το Υπουργείο ότι η έκτακτη εισφορά θα μειωθεί τους επόμενους μήνες κατά 50% αν το δεχθεί η τρόικα, η οποία επιμένει να συνεχιστεί κανονικά και το 2015. Δηλαδή, ο έκτακτος φόρος να γίνει ..μόνιμος όπως με τα περισσότερα μέτρα που μας ήρθαν την εποχή του μνημονίου που μας τα επιβάλουν πλέον με άλλο όνομα και τρόπο.

Το οικονομικό επιτελείο πάντως, πασχίζει να πείσει τους ενστόλους, να δεχθούν «κούρεμα» σε αυτά που εκδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη ότι πρέπει να λάβουν από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επαναφορά των αποδοχών τους στα προηγούμενα επίπεδα.

Οι ένστολοι από την πλευρά τους (και προς τιμήν τους) δηλώνουν πρόθυμοι να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν σε βάθος χρόνου για να μην προκύψει πρόβλημα στον προϋπολογισμό. Αρκεί να εφαρμοστεί η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ