Αλεξεϊ Πουσκοφ: Ευχαριστούμε τους ΑΝΕΛ για την στήριξη τους στην αλήθεια και την Ρωσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140703-182835-66515877.jpg
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑ ΑΛΕΞΕΪ ΠΟΥΣΚΟΦ
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΚΡΙΜΑΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΙΡΑΚ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δύο σημαντικές συναντήσεις με τον ισχυρό άντρα της ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, είχε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης
Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Ο Αλεξέι Πουσκόφ είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, όπως και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Δούμα και καταγράφεται ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήταν επίσης ο επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας στην Σύνοδο του Αζερμπαϊτζάν.
Κουίκ και Πουσκόφ συζήτησαν για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και κυριότερα για το θέμα της Κριμαίας και της Ουκρανίας.
Ο Αλεξέι Πουσκόφ ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ να μεταφέρει στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο τις θερμές ευχαριστίες της ρωσικής πλευράς, για την «θαρραλέα και ειλικρινή στάση και θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο πλευρό της Ρωσίας».
Ο Τέρενς Κουίκ εξήγησε ότι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως πολλάκις διατυπώθηκε δημόσια, η υπόθεση της Ουκρανίας είχε ευθέως να κάνει με την εμπλοκή του Βερολίνου, των καθοδηγούμενων οργάνων της Μέρκελ στην Ε.Ε. και με την επιστράτευση μισθοφόρων και νεοναζιστικών στοιχείων.
Υπογράμμισε επίσης στο Ρώσο συνομιλητή του, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή, ζητούσαν ο ουκρανικός λαός να αφεθεί να βρει τον δρόμο του με εσωτερικές διαδικασίες και όχι με απαράδεκτες εμπλοκές, όπως αυτές – κυρίως του γερμανικού παράγοντα – με απόδειξη την πρωτοφανή συμμετοχή του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε σε μία από τις διαδηλώσεις της πλατείας του Κιέβου.
Στην συνέχεια της συζήτησης, ο Αλεξέι Πουσκόφ ευχαρίστησε τον Τέρενς Κουίκ, για τη στάση που τήρησε στις ψηφοφορίες εναντίον «της μεθοδευμένης επίθεσης στη Ρωσία», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ευχαρίστησε τον Ρώσο συνάδελφο του, για τη δημόσια θέση που πήρε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Συνόδου, εκτοξεύοντας κεραυνούς εναντίον των ισλαμοφασιστών, που σφάζουν χριστιανούς στη Συρία, αλλά και στους διεθνείς υποστηρικτές τους, προσθέτοντας ( ο Αλεξέι Πουσκόφ) χαρακτηριστικά:
«Αυτές οι διεθνείς δυνάμεις, που στήριξαν τους δήθεν δημοκράτες ισλαμοφασίστες στη σφαγή της Συρίας, είναι άραγε ευχαριστημένες, που τους βλέπουν τώρα να είναι έτοιμοι να καταλάβουν την Βαγδάτη;»
Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε από τον Αλεξέι Πουσκόφ να μεταφέρει στον Πρόεδρο Πούτιν και τη κυβέρνηση του, την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων για την σθεναρή θέση της Μόσχας, έναντι των σχεδίων Ερντογάν, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σχέδια, που λόγω της ρωσικής παρέμβασης, απετράπησαν.
Συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο να ξεκαθαρίζει, ότι δεν θα αλλάξει η θέση της Ρωσίας ούτε στο ελάχιστο στον ΟΗΕ και σε άλλα φόρα.
Τέρενς Κουίκ και Αλεξέι Πουσκόφ συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στην Μόσχα, όποτε το επιτρέψουν οι κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις.
Για τις δυο αυτές συνομιλίες Κουίκ – Πουσκόφ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ