Τσίπρας: Μη αναστρέψιμη η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5A0925BD005454BDCBDDB71596C27F1C
 
 
H δυναμική για ανάληψη της διακυβέρνησης είναι μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, Κάρλος Σεντέγια, προέτρεψε τους Ισπανούς να διεκδικήσουν την εξουσία και όχι μόνο την αλλαγή συσχετισμών, εν όψει των εκλογών του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση του

 
Κάρλος Σεντέγια αφορούσε στην πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωμένης Αριστεράς για μια νέα δημοκρατική και συνταγματική συγκρότηση της χώρας, που θα μετατοπίσει το θεσμικό κέντρο βάρους, από το ζήτημα της αυτονομίας των περιφερειών, στην πολιτική και ταξική οπτική για την υπέρβαση της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας προέτρεψε την ισπανική Αριστερά να μην φοβηθεί να θέσει το ζήτημα της διεκδίκησης της εξουσίας, ενώ είπε ότι «αν υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των δυνάμεων ενάντια στην τρόικα και τη μοναρχία, αυτό μπορεί να γίνει πλειοψηφικό».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2011 το κόμμα του μίλησε για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, κόντρα σε όλους όσοι τότε τον θεωρούσαν ανέφικτο, και -όπως τόνισε- σήμερα έχει εδραιώσει μια μη αντιστρέψιμη δυναμική για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η Μαιτέ Μόλα, αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ