Οι ουρανοί είναι δικοί μας/ εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό

 
068C73A78B941B09F888D54E827091F2
 
Υπό τα βλέμματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, η μεγαλύτερη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Καμπέρος 2014».
Η άσκηση προέβλεπε την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρομαχικά, από όλα τα διαθέσιμα μαχητικά αεροσκάφη των Πολεμικών Μονάδων, τόσο με

κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους, όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως. Παράλληλα στο πλαίσιο της άσκησης διεξήχθη το σύνολο των αεροπορικών αποστολών (αναγνώριση, αναχαίτιση, καταδίωξη και βομβαρδισμός), ενώ συμμετείχαν και επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ του Στρατού Ξηράς.
Το παρών έδωσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος φορούσε τη στολή των ΟΥΚ από την Καταιγίδα της Ερήμου.
Ο Δημήτριος Καμπέρος (1883-1942) υπήρξε από τους πρωτοπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα. Στις 13 Μαϊου 1912 πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα. Στις 11 Οκτωβρίου 1912 εκτέλεσε την πρώτη του αναγνωριστική αποστολή κατά την έναρξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου.
Με το πέρας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1918) απασχολήθηκε ως εκπαιδευτής νέων αεροπόρων και για ένα διάστημα διατέλεσε διοικητής της Σχολής Ικάρων. Πέθανε από κακουχίες και ασιτία την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
karamp 1
karamp 2
karamp 3
karamp 4
karamp 5
karamp 6
karamp 7
karamp 8
karamp 9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ