Τελικά έγινε της Κρανέας …Κατέβασαν το βουνό οι αθεόφοβοι ! (ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014) (φωτορεπορτάζ)

στρατοςΤελικά έγινε  της …Κρανέας σήμερα το Πεδίο Βολής από τους Χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας  και τους  ψυχρούς εκτελεστές της Αεροπορίας Στρατού!

Με τον Αρχηγό του ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση πανταχού παρών (σχεδιάστηκε οργανώθηκε και εκτελέστηκε μετά από 19χρόνια, η τελευταία ήταν το 1995 ) όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Πεδίο Βολής κατάλαβαν οτι τα «Παιδία της ΠΑ δεν παίζει» !

Η εκτέλεση της Άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 «άρχισε με το μη επανδρωμένο της σειράς (ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ) να πετάει στα 900 πόδια και να στέλνει εικόνα από το Πεδίο βολής που απεικόνιζε την εικόνα Εχθρικού Αεροδρομίου, βάσεις RADAR ,φάλαγγες εχθρικών οχημάτων και εγκαταστάσεις στρατωνισμού!

H άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014» άρχισε με αερομαχία μαχητικών για τον έλεγχο της περιοχής και την απόκτηση της αεροπορικής υπεροχής …Μετά τα μαχητικά της ΠΑ εκτέλεσαν όλες τις αποστολές της ΠΑ απο καταστροφή αεροδιαδρόμου με άφεση βομβών από συγκεκριμένο ύψος ενώ στοιχεία από Μονάδα Βέλος εκτελούσαν βολές για την προστασία του αεροδρομίου!

Εκπληκτική η ευστοχία που διέλυσε τον διάδρομο με τις βόμβες να σείουν το έδαφος ενώ το ωστικό κύμα έφτανε μέχρι το παρατηρητήριο!

Ακολούθησε αποστολή διάσωσης μέσα στο καπνό και τις εκρήξεις από το Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας με την ομάδα διάσωσης να δρα σε χρόνο ρεκόρ …Το ελικόπτερο προσγειώθηκε αφού πέταξε στα ριζά του βουνού και η ομάδα διάσωσης βγήκε πριν ακόμα προσγειωθεί!

Η άσκηση συνεχίστηκε με τις έξυπνες βόμβες αφού χρησιμοποιήθηκε κατάδειξη στόχων απο τα Ιπτάμενα Radar της ΠΑ …Ήταν τόση μεγάλη η δύναμη πυρός που οι στόχοι που χτυπήθηκαν δημιούργησαν εστίες φωτιάς και ενώ τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη είχαν έρθει να λάβουν μέρος στην άσκηση πραγματοποίησαν ρίψεις νερού σε πραγματικές εστίες πυρός!

Μετά το πέρας της Ασκήσεως τα μαχητικά μας πέταξαν σε σχηματισμό πάνω απο το Πεδίο βολής καταχειροκροτούμενα!!

Την άσκηση παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος ενώ παρέστη σύσσωμη η Στρατιωτική Ηγεσία! …Ο Αβραμό ενθουσιασμένος μετά την άσκηση μίλησε στο παρόντες αλλά και η ομιλία του μεταδόθηκε και στα πληρώματα που πετούσαν στο χώρο και αφού τους ευχαρίστησε, μίλησε για μια άλλη Ελλάδα και για ΄Άλλους Έλληνες !

Υποσχέθηκε δε την πλήρη αποκατάσταση των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις αδικίες που υπέστησαν κατά καιρούς !

Μετά την Άσκηση ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος πήγε στην Μοίρα και συνεχάρη τους Χειριστές αλλά και τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στην Άσκηση!

Το Συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα αυτήν εδώ η Αεροπορία δεν χτυπιέται με τίποτα και όσοι σήμερα είχαν την τύχη να παρευρεθούν το ένιωσαν δυνατά αφού τα τα Ατσάλινα πουλιά της ΠΑ και τα πληρώματα τους προκάλεσαν Σόκ και Δέος …

κρανεα2
 
 
 
 
 
 
κρανεα3
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα4
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα5
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα6
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα7
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα8
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα9
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα10
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
κρανεα12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ