Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς, για το μεγάλο σκάνδαλο…
της «εκ παραδρομής» ψήφισης από τη Βουλή, τροπολογίας την οποία κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και απάλλασσε κρατικούς αξιωματούχους που κατηγορούνταν για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω τροπολογία είχε κατατεθεί στο νόμο 4254/2014 και αφορούσε τροποποίηση του άρθρου 263α (περ.δ΄ παρ.1) του Ποινικού Κώδικα.
Η ψήφισή της από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, είκοσι μέρες αργότερα να αναγκαστεί να την αποσύρει λέγοντας ότι… παρείσφρυσε εκ παραδρομής και να επαναφέρει την παλαιά διάτξη με το άρθρο 50 του ν.4262/2014 !!!
Ωστόσο, στις 7 Απριλίου του 2014 ο ν. 4524 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έτσι παράγει έννομα αποτελέσματα.
Με άλλα λόγια απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη όσοι υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο είχαν κατηγορηθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή για δωροληψία και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος (ΜΚΟ, Ελληνικά Ναυπηγεία, ΔΕΗ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, Αθλητικά Σωματία, Συνεταιρισμοί κ.α).
Στη μήνυσή του, ο Γ. Φλωράς, προσκομίζοντας και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, ζητά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος έτσι ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της «παραδρομής» που οδήγησαν… εκ προθέσεως στην ποινική απαλλαγή κατηγορούμενους για σοβαρά εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, διαβίβασε την περασμένη Τρίτη τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση.
Ο Γ. Φλωράς σε δηλώσεις του στην directnews.gr ανέφερε τα εξής: “Παρότι έγινε ιδιαίτερο θέμα για την «εκ παραδρομής» τροποποίηση του άρθρου 263α του Ποινικού Κώδικα, δεν ακούσαμε να αποπεμφθεί ο υπεύθυνος του λάθους. Ζητάω από τη Δικαιοσύνη να διαπιστώσει αν στην ομάδα που νομοθετεί υπάρχουν ανίκανοι που πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα ή διεφθαρμένοι που πρέπει να τιμωρηθούν. Επανειλημμένα, οι «εκ παραδρομής αβλεψίες» έχουν αθωώσει εγκληματίες, όπως για παράδειγμα όλους όσους έδωσαν ψευδή στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και εκεί, «εκ παραδρομής» και πάλι, ξεχάστηκε ένα άρθρο (επανήλθε μετά από λίγο διάστημα με τροπολογία) και αθωώθηκαν οι εγκληματίες με τα λευκά κολάρα. Παραλίγο να γίνει το ίδιο και πάλι «εκ παραδρομής» με το ν 4198/2013, όπου ξεχάστηκε η λέξη «703/77», κάτι που σήμαινε την πλήρη αθώωση όλων όσων εγκληματούσαν έως τότε στήνοντας καρτέλ. Το αποφύγαμε τελευταία στιγμή. Οι ανίκανοι άμεσα σπίτι τους, οι διεφθαρμένοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη “.