Τελικά η Ουγκάντα είναι πολύ μπροστά! Απελευθέρωσαν γουρούνια μέσα στο Κοινοβούλιο

γουρουνιαΟι δύο ακτιβιστές Ρόμπερτ Μαγιάντζα και ο Νόρμαν Τουμουχιμπίσε, μέλη της «Ομάδας Αλληλεγγύης των Ανέργων», είχαν καταφέρει τον περασμένο μήνα να μπουν στο κοινοβούλιο της Ουγκάντας, μαζί με τα γουρουνάκια, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Άφησαν κατόπιν στους διαδρόμους τα δυο μικρά ζώα τα οποία είχαν βάψει στα χρώματα του κόμματος του προέδρου Γιοουέρι Μουσέβενι, ενώ επάνω τους είχαν γράψει και συνθήματα με τα οποία κατηγορούσαν τους βουλευτές για διαφθορά.

Οι ακτιβιστές τελικά συνελήφθησαν αλλά σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 780 δολαρίων ο καθένας και θα πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου για να δικαστούν στις 4 Αυγούστου.

Τα δυο γουρουνάκια δεν είχαν την τύχη των ακτιβιστών: παραμένουν «υπό κράτηση» από την αστυνομία αφού αρχικά είχαν θεωρηθεί «αποδεικτικά στοιχεία» μιας «τρομοκρατικής επιχείρησης».

Με ή χωρίς γουρούνια στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, οι βουλευτές της Ουγκάντας δέχονται το τελευταίο διάστημα σφοδρές επικρίσεις για τη συμπεριφορά τους.

Στις αρχές του έτους προκάλεσαν σάλο όταν απαίτησαν να αυξηθεί η βουλευτική αποζημίωση η οποία είναι ήδη 60 φορές μεγαλύτερη από το μέσο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας αποκάλυψε επίσης ότι έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια δολάρια από βουλευτές οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με σαφήνεια πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ