Ρεύμα με …λαχνό, μόνιμα (και μόνο για πλούσιους)

http://ift.tt/1j7fnn6

Μου αρέσει και το άρθρο και κυρίως ο τίτλος του. Το “δελτίο” σημαίνει ότι κάτι που είναι “κοινή ωφέλεια” και δεν επαρκεί για όλους, μοιράζεται σε μικρές δόσεις και εκ περιτροπής. Χωρίς επάρκεια ισχύος βάσης, αυτό είναι λογικό αναμενόμενο επακόλουθο.

Η ανεπάρκεια ισχύος βάσης μπορεί να προέλθει από μία απεργία
(αφήστε κατά μέρος εάν συμφωνείτε ή όχι με τους απεργούς).   Ή θα προέλθει σίγουρα από κυβερνητικές και δήθεν “ευρωπαϊκές” επιλογές και επιταγές.

Αν μία απεργία σημαίνει “ρεύμα με το …δελτίο απόψε”, η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούμε από την εποχή του ΓΑΠ με (α) έμφαση σε ΑΠΕ, (β) κλείσιμο λιγνίτη και (γ) προώθηση αερίου, σημαίνει 1)μόνιμη ενεργειακή φτώχεια για όσους θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ ρεύματος και φαγητού, 2) μόνιμη αποβιομηχάνιση για την χώρα, με όποιες συνέπειες, και 3) ΡΕΥΜΑ ΜΕ …ΛΑΧΝΟ, ΜΟΝΙΜΑ. Όπως λέει ο Χ. Φλουδόπουλος θα έχουμε 2.500 φ/β MW ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και 300 αιολικά MW.

Μα έχουμε βάλει και πληρώνουμε 1.800 αιολικά μεγαβάτ (και φυσάει του σκοτωμού), και το ρεύμα την ημέρα δεν αποθηκεύεται για την νύχτα. Εχουμε πληρώσει 3 δις για τα αιολικά και άλλα 5 για τα φωτοβολταϊκά. 8 δις. Και μέχρι τώρα, οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ είναι 4 δις. Γιατί; Τι πήραμε σε αντάλλαγμα; Καθαρό ΜΗ ρεύμα; Εικαστικές παρεμβάσεις;

Η απεργία, σημαίνει “ρεύμα με το δελτίο”, όσο διαρκεί η απεργία. Η ενεργειακή πολιτική που μας επιβάλλουν σημαίνει 2 και 3 φορές πιο ακριβό ρεύμα, με λαχνό, μόνιμα.

Οι παραμυθάδες της ΕΛΕΤΑΕΝ και οι ΑΠΕτεώνες που εκπροσωπούν έχουν παραδεχτεί την απάτη τους στην ίδια την μπροσούρα τους:  Αυτό που παρουσιάζουν και τιτλοφορούν σαν “στατιστική αιολικής ενέργειας” δεν είναι άλλο παρά πόσες ανεμογεννήτριες έχουν εγκαταστήσει:

1.793,4 αιολικά μεγαβάτ, δεν είναι “ενέργεια” είναι “εγκατεστημένη αιολική ισχύς”. Η ΕΛΕΤΑΕΝ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ “ισχύος” και “ενέργειας” για να κοροϊδεύει τους πάντες

1.793,4 αιολικά MW, δεν είναι πραγματικά MW αφού δεν φυσάει πάντα. 10% τα λογίζει ο ΑΔΜΗΕ, και είναι ευγενικός… 10% κατά …μέσο όρο. Το ρεύμα δεν επιδέχεται μέσους όρους. Το στοχαστικό, τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν ηλεκτροδοτεί βιομηχανίες, νοσοκομεία, ή περίπτερα.

1.793,4 αιολικά MW, κόστους περί τα 3 δις ευρώ, δεν υποκαθιστούν ούτε μία λιγνιτική μονάδα, ούτε μία μονάδα αερίου, ούτε μία φορητή γεννήτρια τροχόσπιτου των 2 kVA!

1.793,4 αιολικά MW, κόστους περί τα 3 δις ευρώ, δεν εξοικονομούν ούτε ένα κιλό λιγνίτη, ούτε ένα γραμμάριο CO2 και μάλλον ούτε ένα κυβικό μέτρο φυσικό αέριο. Αυτό που πετυχαίνουν είναι να κάνουν την ηλεκτροδότηση από φυσικό αέριο ακριβότερη και πιο σπάταλη

Οι μεγαβατώρες που θα μάς πούνε ότι παρήγαν και “ενέχυσαν”τα αιολικά κατά την διάρκεια της απεργίας, ήταν παντελώς άχρηστες για την εξασφάλιση της επάρκειας ισχύος ή για την αποφυγή μπλακάουτ. Κι αν ισχυριστούν ότι μείωσαν εισαγωγές, ή εξοικονόμησαν ακριβά καύσιμα, να μας πούνε (α) πόσο κόστισε η εξοικονόμηση και (β) πόση ήταν η εξοικονόμηση.

Η εγκατεστημένη αιολική ισχύς (MW) είναι “ονομαστική” ισχύς, και άχρηστη. Είτε δεν φυσάει, είτε φυσάει του σκοτωμού. Η τυχαία και μεταβλητή ισχύς, δεν είναι ισχύς. Η τυχαία και μεταβλητή ηλεκτροδότηση δεν είναι ηλεκτροδότηση. Τόσο απλό.  Η Γερμανία, τίγκα στα αιολικά, που κατασκευάζει και εξάγει, δείχνει 8% ηλεκτροδότηση από αιολικά, που και αυτό είναι μαϊμού, με τα ίδια τα δικά τους στοιχεία. Δείχνει 8%,  μόνο επειδή μπορεί και το απορρίπτει σε γείτονες, και πληρώνει για αυτή την πολυτέλεια. http://ift.tt/1bx7cLS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ