Τεμαχίζουν τη ΔΕΗ για να γίνει ανταγωνισμός. Το άλλο με τον Τοτό;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mikri-deiΜας λένε ότι μόνο αν τεμαχίσουν τη ΔΕΗ θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη. Μας λένε ότι μόνο αν τεμαχίσουν τη ΔΕΗ θα επιτευχθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια. Μάλιστα για να μας πείσουν φέρουν ως παράδειγμα τον ΟΤΕ. Μας λένε ότι κάποτε περιμέναμε πολλά χρόνια για μια σύνδεση στον ΟΤΕ και πως τώρα υπάρχει ανταγωνισμός και χαμηλές τιμές.

Προφανώς απευθύνονται σε πολιτικά ανόητους. Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει επένδυση. Επένδυση κάνει αυτός που φέρνει κεφάλαια και ανοίγει νέες επιχειρηματικές μονάδες. Όχι αυτός στον οποίο ουσιαστικά χαρίζεται ένα μέρος της έτοιμης δημόσιας περιουσίας, με μηδενικό επιχειρηματικό κίνδυνο. Τη ΔΕΗ την έχουμε όλοι μας χρυσοπληρώσει κατ’ επανάληψη και τώρα τη δωρίζουμε κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας.
Αν το κράτος δώσει την άδεια σε έναν επενδυτή να ανοίξει μια παράλληλη επιχείρηση ηλεκτροδότησης, αυτό ναι είναι άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και πραγματική επένδυση με είσοδο νέων κεφαλαίων. Δεν είναι βέβαια επένδυση η εν ψυχρώ «δωρεά» κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον το να κρατήσει το κράτος την παθητική ΔΕΗ και να δώσει την κερδοφόρα στον ιδιώτη, για ποιον ανταγωνισμό θα μιλάμε; Προφανώς θα ακολουθήσει το γενικό ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, πρώτον ο χρόνος αναμονής σύνδεσης μειώθηκε με την εισαγωγή νέας τεχνολογίας και όχι με το ξεπούλημα το οποίο ήρθε πολλά χρόνια αργότερα. Δεύτερον, τον ΟΤΕ τον αγόρασε η κρατική εταιρία της Γερμανίας. Γιατί λοιπόν μας δουλεύουν με τις δήθεν ιδιωτικοποιήσεις; Ξεπούλημα της Ελλάδας επιζητούν. Τρίτον, έχουμε το ακριβότερο internet στην ΕΕ. Για ποιον ανταγωνισμό μας μιλάνε;

Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ