Τσιρκουλο Λοβερδο και κρατικοδιαιτοι ρεμπεσκεδες, διαγράψατε το "Ελληνική" απο το τμήμα φιλολογίας της Θράκης. Μεγα σφάλμα.

wpid 20140707063922

Μεγα σφάλμα για τα ακόλουθα:
1. Τα θλιβερά σαρκια σας τρέφονται απο την Ελλαδα. Μονο τα βαμπίρ δεν εκτιμούν αυτο που τους θρεφει.
2. Εαν δεν αγωνιζοντουσαν κάποιοι Ελληνες, οι κυρίες καθηγήτριες οχι μόνον δεν θα δίδασκαν, αλλα το πιθανότερο ηταν να έκαναν καριέρα ως καρπαζοεισπρακτορες, όπως οι δυστυχες τουρκαλες. Πρώτη αιτία θανάτου γυναικών στην τουρκια βλέπετε, η βία.
3. Εαν είχε επιτευχθεί το όνειρο αυτων που αφαιρούν το “Ελλαδα”, οι γυναίκες φοιτήτριες που θα είχαν επιβιώσει, θα έκαναν πλαστικές οχι για ανόρθωση στήθους η μυτης, αλλα για επαναφορά της καμμένης σάρκας στο προσωπο τους.
4. Οι άνδρες φοιτητές θα έκαναν πτυχιακες σε λογοτεχνηματα όπως “ο αγων μου”, ενώ θα έπαιρναν μεταπτυχιακά στο δουλεμποριο, το εμπόριο ηρωίνης, το εμπόριο οργάνων απο πρόσφυγες και την γενοκτονια. Παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στο ΑΕΠ της Τουρκίας.
Όσο τα ανωτέρω δεν υφίστανται, επαναφέρετε παρακαλούμε το “Ελληνική”, ειδ’ άλλως τσακιστειτε φύγετε απο την χωρα, μεχρι να επανελθετε ως κατακτητές με τον Σουλειμαν τον παιδεραστή. ΑΕΙ σιχτιρ.
Καθηγητές του τμήματος απασχολήθηκαν με το θέμα αυτό στη γενική τους συνέλευση και προτείνουν επίσημη διαγραφή με σχέδιο στο υπουργείο Παιδείας.
Ένα θέμα που εκπλήσσει φέρνει στη δημοσιότητα «Ο Χρόνος». Οι καθηγητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση – και μάλιστα ομοφώνως – να διαγράψουν τη λέξη «ελληνική», προφανώς θα τους ενοχλεί, και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας» απλά σε… « Τμήμα Φιλολογίας»!
Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, « ο προσδιορισμός «ελληνικής» πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επι πλέον δεξιότητα…» και ότι «φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπλανητικός και εσφαλμένος». Και αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική» Υπενθυμίζουμε ότι στο Τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία.
Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του… υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους. Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για εθνικούς λόγους περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναμενόταν να συνεδριάσει το Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο οποίο εστάλη η απόφαση της μετονομασίας του Τμήματος φιλολογίας. ΄Ηδη υπήρξε αντίδραση απο το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Π.Θ καθηγητή του Πολυτεχνείου και ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη που σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, (πρόεδρο ε.τ. του Συμβουλίου Επικρατείας), σημειώνει, ότι «τα επιχειρήματα της μετονομασίας δεν δικαιολογούν μία τέτοια μεταβολή» και εξηγεί τους λόγους, προσθέτοντας , ότι «επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους εθνικούς ενόψει και του τόπου όπου εδρεύει το Τμήμα», ζητεί αναβολή της συζήτησης του, ώστε « να συγκεντρωθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία (π.χ. κανονισμοί συναφών τμημάτων-σχολών ΑΕΙ της χώρας) συμπεριλαμβανομένης και της εκθέσεως εξωτερικής αξιολόγησης που υπήρξε η αφορμή εγέρσεως του θέματος».
Η βιασύνη με την οποία αναδείχθηκε το θέμα, οι πιέσεις που ασκούνται να κινηθούν οι διαδικασίες για τον επιθετικό προσδιορισμό του Τμήματος «ελληνική» φιλολογία και την απάλειψή του, σε συνδυασμό με την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική συζήτηση που πρέπει να γίνεται σε ακαδημαϊκές κοινωνίες γνώσης, πραγματικά προκαλούν ερωτηματικά και κυρίως αναζητούν την επίσημη τοποθέτηση των υπευθύνων της σχολής και του ίδιου του ΔΠΘ. Ποια η σκοπιμότητα της μετονομασίας στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ποια τα επιχειρήματα προκειμένου να συνηγορήσουν όλοι σε κάτι τέτοιο;
Τελικά κάθε τι «ελληνικό» θα ενοχλεί, θα φοβόμαστε να το εκφράσουμε, να το υπηρετήσουμε, να το αναδείξουμε; Η πρόεδρος του Τμήματος αν. καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου ποια θέση παίρνει επισήμως; Και γιατί στα άλλα τμήματα ελληνικής φιλολογίας Αθηνών, Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε η ανάλογη κινητικότητα ως προς τον τίτλο τους; Ερωτήματα που τίθενται απλά για να απαντηθούν με πειστικότητα από τους έχοντες την σχετική πρωτοβουλία. Τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύουμε δείχνουν την όλη κινητικότητα του θέματος.
Χρόνος Κομοτηνής,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ