Πρόταση για έκδοση ισλαμικού ομολόγου στην Κύπρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kypros2Την έκδοση ισλαμικού ομολόγου από την κυπριακή Δημοκρατία σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ισλαμικών επενδυτικών ταμείων, πρότεινε χθες βράδυ ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) Άγγελος Γρηγοριάδης.
Σε παρουσίαση στην εκδήλωση του CIFA, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γρηγοριάδης ζήτησε από τον πρόεδρο Ανατασιάδη όπως η κυβέρνηση αναλογιστεί το ενδεχόμενο έκδοσης ισλαμικού ομολόγου (σιουκούκ), στο πρότυπο της Βρετανίας, η οποία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που προέβη σε δανεισμό, εκδίδοντας 5ετές ισλαμικό ομόλογο ύψους €200 εκ., ενώ το ίδιο σχεδιάζει να πράξει και το Λουξεμβούργο. 
Ένα ποσό €100 εκ. θα ήταν αρκετό και θα μπορούσε να προσελκύσει ισλαμικά ταμεία, είπε.
Παράλληλα, ο κ. Γρηγοριάδης επεσήμανε πως η Κύπρος θα μπορούσε να εισέλθει στην αγορά των ισλαμικών επενδυτικών ταμείων, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται σε $2 τρισ. (€1,47 δισ.), τονίζοντας δε ότι η αξία των ισλαμικών επενδυτικών ταμείων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5%.
«Η Κύπρος λόγω της εγγύτητας της στη μέση ανατολή θα μπορούσε να εισέλθει σ’ αυτή την αγορά, όπως έχουν κάνει η Βρετανία και η Ιρλανδία, ενώ αυτό επιχειρεί να κάνει η Μάλτα, προβάλλοντας τον εαυτό τους ως ισλαμικά χρηματοοικονομικά κέντρα», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

 
Πηγή: stockwatch.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ