[youtube=http://youtu.be/Rc3F1l3c_QE]
Από τον Ψηλορείτη στην υφήλιο. Χωρίς κρατική στήριξη, χωρίς βίσματα και ρουσφέτια. Γενιά προς γενιά, από τα βοσκοτόπια έφτασε στα πρατήρια λιανικής στην Αθήνα και τις εξαγωγές. Ότι δηλαδή κάνουν εδώ και δεκαετίες οι αντίστοιχες ιταλικές και γαλλικές μονάδες, με την αμέριστη στήριξη του κράτους όμως. Έτσι βλέπετε τις περιβόητες φίρμες, από την παρμεζάνα μέχρι το μπαλσάμικο να σαρώνουν τις παγκόσμιες αγορές. Αυτό που έκανε η φαμίλια του Μασαούτη μόνη της, θα έπρεπε να είναι κεντρική πολιτική ανάπτυξης για όλο το χρυσάφι που βγάζει η Ελληνική Γη.
Το «Μιτάτο Μασαούτη», είναι μια πρότυπη οικογενειακή τυροκομική μονάδα, που εδρεύει στο χωριό Βουρβουλίτης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.
Έχει τις ρίζες του στα Ανώγεια Μηλοποτάμου από το 1910, όπου η παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων γινόταν στο μιτάτο του Ψηλορείτη.
Το 1935 η οικογένειά μας εγκαταστάθηκε στο χώριο Βουρβουλίτης και συνέχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας με τη μορφή οικοτεχνίας. Το 1945 φτιάχνεται εκεί το πρώτο τυροκομείο με ιδρυτή τον Μιχάλη Μασαούτη.
Στην πρότυπη αυτή τυροκομική μονάδα, η οικογένειά μας εφαρμόζοντας την γνώση, την πείρα και τα μυστικά των προηγούμενων γενεών, κατάφερε να παντρέψει την παράδοσημε τη σύγχρονη τεχνολογία και δημιούργησε μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων με σταθερή ποιότητα και γεύση.
Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την παράδοση, καταφέραμε να κερδίσουμε επάξια την Ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, (όπως άλλωστε προστάζει και το σύστημα HACCP και ISO 22000), η ενίσχυση της θέσης μας στην εγχώρια αγορά καθώς και η επέκταση μας στις διεθνείς αγορές.
Το σάιτ τους είναι αυτό: http://mitatomasaouti.gr/
Έχει και e-shop με άφθονα προϊόντα, ακόμα και από την Μονή Βατοπαιδίου.