Αρχισε τα ραβασάκια ο Κουβέλης μπας και σωθεί-Τι γράφει στους αρχηγούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ØÇÖÏÄÅËÔÉÏÕ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÄÇÌ.ÁÑ. (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
 
 
Τις δύο επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όπως αποφάσισε εχθές η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την κοινοβουλευτική ομάδα. Η μία επιστολή στους Ευ. Βενιζέλο, Στ. Θεοδωράκη, Αν. Λοβέρδο, Λ. Κατσέλη και στα κόμματα «Οικολόγοι – Πράσινοι», «Ευρώπη – Οικολογία», «Πράσινοι(Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία) καθώς και

 
σε ανεξάρτητους βουλευτές.
Η δεύτερη επιστολή απευθυνόταν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κουβέλης και στις δύο επιστολές καλεί τους παραπάνω αρχηγούς, τα κόμματα και τα μέλη του κοινοβουλίου να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος με ορίζοντα την κατάρτηση προοδευτικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Έτσι και στις δύο επιστολές αναφέρεται ότι «δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και ότι η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις».
Συγκεκριμένα στην πρώτη επιστολή ο κ. Κουβέλης καλεί τους παραλήπτες της να ξεπεράσουν το πρόβλημα των διαφορετικών εκτιμήσεων για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση και σημειώνει ότι τώρα προέχει «η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος μέσα από προωθητικές και δημιουργικές συνθέσεις, στο οποίο θα συμβάλλουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Και αυτό μπορεί να προκύψει μόνο αν ξεκινήσει ο διάλογος επί των συγκεκριμένων κρίσιμων θεμάτων πολιτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Στην επιστολή προς τον κ. Τσίπρα γίνεται σαφή αναφορά για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Αναφέρει πως η πρωτοβουλία του αφορά όλους εκείνους που «αναζητούν και διεκδικούν προοδευτικές λύσεις με σαφή και αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τη δημοκρατία ως μέσο και σκοπό. Μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει τις δυνάμεις από τη ριζοσπαστική αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική αριστερά, του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, του δημοκρατικού κέντρου και των νέων κοινωνικών κινημάτων».
Επίσης στο παράρτημα των επιστολών καταγράφονται τα προτεινόμενα προγραμματικά σημεία του διαλόγου που προτείνεται από τη ΔΗΜΑΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ