Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν με τη Ρωσία του Πούτιν εδώ και τώρα.

10429217_10203170478096176_9201906226167929484_nΟι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι μια μάχη με το χρόνο. Οι μεν ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν εδώ και τώρα με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία του Πούτιν, στα σχέδια δυτικής παγκοσμιοποίησης, ο δε Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να οργανώσει μια αντι-παγκοσμιοποίηση ή αν θέλετε μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση με σεβασμό κατά βάση στην διαφορετικότητα.
Η εσπευσμένη ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού πρόεδρου Γιανουκόβιτς από τους νεοναζί του Κιέβου, με την καθοδήγηση και την επίσπευση της Δύσης και ιδία των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με την ένταξη σε χρόνο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα της Ουκρανίας στην δυτική παγκοσμιοποίηση μέσω της ΕΕ (που αποτελεί βασικό πυλώνα της), με την υπογραφή της απελευθέρωσης του εμπορίου, μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η δυτική παγκοσμιοποίηση θέλει να τελειώνει το ταχύτερο με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία του Πούτιν, ώστε να μπορέσει να επικρατήσει με άνεση στην Ανατολή.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πολεμικό πεδίο. Εκεί που μπορεί να την νικήσει άνετα είναι στο διεθνές οικονομικό πεδίο. Επομένως η δυτική παγκοσμιοποίηση, με τη συνεχιζόμενη ανελέητη επίθεση κατά των ρωσόφωνων της Αν. Ουκρανίας, θέλει προφανώς να προκαλέσει την επέμβαση του Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να βρει αφορμή να την πλήξει στο διεθνές οικονομικό πεδίο.
Ο Πούτιν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά πλήγματα εναντίον των ρωσικών συμφερόντων και των Ρώσων ολιγαρχών ανά την υδρόγειο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο τέλος θα ανατραπεί και ο ίδιος από τους Ρώσους ολιγάρχες. Για το λόγο αυτό κλείνει τα μάτια μπροστά στη γενοκτονία των αδελφών Ρώσων στην Αν. Ουκρανία και από το ένα μέρος καλεί σε ειρηνική διευθέτηση της υπόθεσης με κάποια ομοσπονδιακή λύση, ενώ από το άλλο προσπαθεί να οργανώσει με την Κίνα και γενικά τις χώρες των BRICS μια αντι-παγκοσμιοποίηση με τη δική της παγκόσμια τράπεζα, με τους δικούς της οίκους αξιολόγησης κ.λ.π.
Όμως και οι ΗΠΑ από το άλλο μέρος δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν ούτε ελάχιστο χρόνο στον Πούτιν για να οργανωθεί. Κάθε λεπτό που περνάει τον ισχυροποιεί ακόμα και σε διεθνές οικονομικό επίπεδο. Γι’ αυτό και η επίθεση στην Αν. Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ακόμα και η Κριμαία είναι πλέον μέσα στα σχέδια των Αμερικανών. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ