Δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» ζητούν 15 ανεξάρτητοι βουλευτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

δεηΤη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας, και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι 15 βουλευτές και προστίθεται:

«Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας, συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα. Η απουσία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού δηλώνει έλλειμμα πολιτικής από την κυβέρνηση. Η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος, αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών».

Οι βουλευτές θεωρούν «εντελώς απαράδεκτη μεθόδευση» την εισαγωγή του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στο θερινό Τμήμα της Βουλής αντί στην Ολομέλεια, εκτιμούν ότι η μεταβίβαση του 30%, «με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο της πραγματικής αξίας των μεταβιβαζομένων» συνιστά τεράστια βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, ενώ διαπιστώνουν, επίσης, «αντισυνταγματικές διατάξεις» στο νομοσχέδιο, καθώς και προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτόν, οι βουλευτές ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα εάν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν ή όχι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ