Από το …Καβούρι το νέο διάγγελμα των αφεντικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

reslig-660

 
 
 
Οι δανειστές μπορούν να αλλάζουν πρόσωπα αλλά δεν αλλάζουν γραμμή. Σήμερα επανέφεραν ομαδικές απολύσεις, αλλαγές στην αγορά εργασίας και ζήτησαν από το Καβούρι που γίνεται το Συνέδριο του Εconomist να συνεχίσουμε την λιτότητα αλλά και τα επτά χρόνια πλεονάσματος!  Ο  επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίτσι Γκόγιαλ, που ανέλαβε να

 
εκπροσωπήσει το Ταμείο στο συνέδριο του Economist αντί του κυρίου Τόμσεν που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή βρίσκεται στην Ουκρανία υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω» ανέφερε ο κύριος Γκόγιαλ φέρνοντας σαν παράδειγμα τις αλλαγές στα εργασιακά για τις ομαδικές απολύσεις και την κήρυξη των απεργιών.
Ο κύριος Goyal υπεραμύνθηκε του στόχου για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από τη χώρα μας επί 7 συνεχή χρόνια, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως πρέπει να «χαλαρώσει» η δέσμευση αυτή  και λέγοντας ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο αφού έχει συμβεί σε 16 περιπτώσεις κρατών .
Από πλευράς του ESM και ο κύριος Ρέγκλινγκ είπε από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ότι «για να συνεχίσουμε να βοηθάμε πρέπει να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις. Χάρηκα που άκουσα τον κύριο Χαρδούβλεη να δεσμεύεται πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες».
Για την ελάφρυνση του χρέους, είπε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει μετά την αξιολόγηση από την τρόικα το Σεπτέμβριο και αποφάσεις μπορεί να έχουμε τον Δεκέμβριο.
Προϊδέασε πάντως για ποια λύση σκέφτονται οι εταίροι για το ελληνικό χρέος. Αντί για «κούρεμα» ο κύριος Ρέγκλινγκ τόνισε τα καλά της επιμήκυνσης: «Δεν έχει σημασία ο υψηλός λόγος χρέους προς το ΑΕΠ, σημασία έχει ότι με την επιμήκυνση και τα μέτρα που πήραμε, το όφελος για τον προϋπολογισμό  του 2013 ήταν 8,5 δισ. Ευρω η 4,5% του ΑΕΠ. Ήδη δώσαμε 140 δισ. με επιτόκια χαμηλοτερα του ΔΝΤ και αυτό δείχνει ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Έχουμε κατά νου πρόσθετα νέα μέτρα στήριξης, μετά τα stress test θα δούμε αν θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση και πού θα βρεθούν τα χρήματα, πιστεύω ότι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ