Φρίκη και ΝΤΡΟΠΗ στην Σκόπελο: 10 κουτάβια στα σκουπίδια…

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ.

wpid 20140710092437

Είναι αυτονόητο και χίλιο – ειπωμένο, πως ένα δείγμα της παιδείας μας και του πολιτισμού του κάθε λαού είναι η συμπεριφορά μας προς τα ζώα.
Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε κλήση από μία κυρία που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στο δρόμο προς το Γλυστέρι. Έκπληκτη ανοίγοντας τον κάδο, βρήκε μία σακούλα από την οποία ‘’κάτι’’ ακουγόταν και ‘’κάτι’’ κουνιόταν. Ανοίγοντας την σφιχτά δεμένη σακούλα βρήκε 10!! Κουτάβια μίας το πολύ δύο ημερών.
Είναι διαστροφή από τις χειρότερες και σαδισμός, να βάλεις σε μια σακούλα ένα νεογέννητο πλάσμα για να πεθάνει από ασφυξία αργά και βασανιστικά μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών, ενώ αυτό είναι παντελώς ανυπεράσπιστο καθώς μετράει μόλις λίγες ώρες στον κόσμο τον οποίο δεν επέλεξε αυτό να έρθει αλλά εμείς το επιτρέψαμε.
‘’Άνθρωπος’’ που είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο και να γυρίσει στην οικογένεια του ή στο σπίτι του σαν να μην συμβαίνει τίποτα, τρέμω στην ιδέα του τι θα έκανε σε ένα συνάνθρωπο μας αν του δινόταν η δυνατότητα να διαπράξει το έγκλημα χωρίς να γίνει αντιληπτός.
wpid 20140710092448
Είναι κατανοητό πώς να μεγαλώσεις 10 κουτάβια είναι δύσκολο στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που ζούμε.
Είναι αδιανόητο το να τα σκοτώσεις μόλις γεννηθούν αφού για 2 μήνες θα τα ταΐζει η μαμά τους χωρίς κανένα κόστος για εσένα.
Είναι αδιανόητο γιατί άφησες την μαμά τους να ζευγαρώσει και να γεννήσει αφού δεν μπορούσες να διαχειριστείς τα κουτάβια.
Είναι αδιανόητο γιατί θέτεις σε κίνδυνο την σκυλίτσα που θα κινδυνεύει από μαστίτιδα και θα ψάχνει εναγωνίως τα μικρά της.
Είναι αδιανόητο γιατί δεν στειρώνεις το σκυλί ή την γάτα σου, και επιλέγεις να σκοτώνεις τα μωρά τους. Αυτή είναι η φύση? Ο φόνος? Αυτό λέει η θρησκεία σας? Να φονεύεις τα μικρά?
Ευχόμαστε ολόψυχα σε όποιον το έκανε να συνεχίσει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, γιατί προφανώς και τίποτα από τα παραπάνω δεν αρκεί να αλλάξει την γνώμη ούτε αυτού ούτε οποιουδήποτε άλλου συγκαλύπτει τα πεπραγμένα.
Ευχόμαστε σε όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους να παραδειγματιστούν και να στειρώσουν τα καημένα τα ζώα τα οποία δεν υπάρχει κάποιος να διαχειριστεί τις ατέλειωτες γέννες.
Ευχόμαστε στο Δήμο να συνεχίσει να αδιαφορεί για τα αδέσποτα του, (γιατί σε αυτόν ανήκουν) γιατί είναι γνωστό ότι οι τουρίστες που έρχονται καθημερινά στο ιατρείο με ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι που βρήκαν στον δρόμο σε άθλια κατάσταση, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την τουριστική προβολή της Σκοπέλου.
Με τιμή
Δημήτριος Παπαϊωάννου
Νίκη Λεμονή
Κτηνίατροι ΑΠΘ
http://skopelos-news.blogspot.gr/2014/07/blog-post_10.html#more

wpid 20140710092504

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ