ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα ..μισά πήρε η Ελλάδα απο το τριετές ομόλογο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140710-153553-56153677.jpgΉθελε να πάρει 3 δις και τελικά έλαβε το 1,5 δις!
Η δεύτερη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές ήταν μάλλον αποτυχημένη με το Υπουργειο Οικονομικών να το αποδίδει σε ξένους παράγοντες. Το επιτόκιο ήταν στο 3,5%, αλλά όπως φαίνεται επέλεξαν μικρότερο πόσο, επειδή κινδύνευαν να πάρουν μεγαλύτερο επιτόκιο!

Όπως γράφει η ανακοίνωση του Υπουργειου Οικονομικών, “παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα άντλησε σήμερα 1,5 δισ. ευρώ από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών με τοκομερίδιο 3,375% (επιτόκιο 3,5%). Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας μίας πλήρους καμπύλης επιτοκίων”.
Επειδή οι αγορές ομολόγων εχει εκτοξευθεί λόγω της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espírito Santo. Σήμερα η μετοχή της όπως και αυτή της μητρικής της Espírito Santo Financial Group τίθενται υπό αναστολή διαπραγμάτευσης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μητρικής για αδυναμία καταβολής πληρωμών σε ομολογιούχους. Αποτέλεσμα, να εκτοξεύσουν τις αποδόσεις ομολόγων στη ευρωπεριφέρεια αλλά και να βουλιάξουν τα χρηματιστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ