Το ΠΑΣΟΚ τρέμει το δημοψήφισμα!

 
sinedrio
 
Οι άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν δημοψήφισμα για το αν μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη τρέμουν το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ. Μάλλον οι δεσμεύσεις τους για να υλοποιηθεί ο Νόμος είναι μεγάλος για αυτό και αντιδρούν.
Φτάνουν στο σημείο αυτοί που έχουν κάνει το Σύνταγμα σουρωτήρι να μιλούν για

αντισυνταγματικότητα της πρότασης!
Συγκεκριμένα τονίζουν πως το θέμα της πώλησης της “μικρής ΔΕΗ” δεν είναι κοινωνικό μόνο, αλλά κυρίως δημοσιονομικό. Σε αυτό επιχειρηματολογούν λέγοντας πως ο νόμος για την πώληση της “μικρής ΔΕΗ” είναι προαπαιτούμενο και άρα συνδέεται άμεσα με την επόμενη δόση. Υπενθυμίζεται πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για δημοσιονομικά θέματα.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξή του ανέφερε πως για την Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει πολιτικό ζήτημα αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.
«Από το ΚΚΕ υπάρχει καθολική αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς. Κάποια άλλα κόμματα ζητούν δημοψήφισμα μόνο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ», είπε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η πρόταση της Χρυσής Αυγής και εδώ τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα στην περίπτωση που θα συνυπολογίσουν τις υπογραφές της Χ.Α. στο μέτωπο ή στις συμμαχίες που θέλουν να δημιουργήσουν. Μένει να δούμε που θα καταλήξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ