ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
3214272

     Στην Jarablus στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές σταύρωσαν ζωντανό σε αυτοσχέδιο ικρίωμα ένα παιδί γιατί δεν τηρούσε τη νηστεία του Ραμαζανιού.Ο ισλαμικός μεσαίωνας που δεν καταγγέλεται από τους απογόνους του δυτικού μεγαλομεσαίωνα επιβάλεται δια της σπάθης και νοσηρών μεθόδων στον πληθυσμό.

       Αλλά η πίεση για την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση της νηστείας δεν εφαρμόζεται μόνο στα κατεχόμενα της Συρίας.Στην Αλγερία πρώην μουσουλμάνοι που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό καταγγέλουν τις αφόρητες πιέσεις που υφίστανται για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα το συγκεκριμένο μήνα αυτές εντείνονται.Κάποιοι εξαναγκάζονται από τις ίδιες τις οικογένειες τους να τηρήσουν τη νηστεία.<!more>ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο μικρος σταυρωμένος στο Χαλέπι
Ο μικρος σταυρωμένος στο Χαλέπι

Η Sawa μια πρώην μουσουλμάνα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό στην Αλγερία διηγείται: « Η οικογένειά μου εξασκεί πάνω μου μια αφόρητη πίεση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.Δεν μ΄αφήνει ποτέ ήσυχη.Επιμένει να τηρώ τη νηστεία αν και γνωρίζει ότι εγώ στράφηκα προς τον Χριστό.Έτσι αυτή αρνείται να αποδεχθεί ότι έγινα χριστιανή».

   Μια άλλη 26χρονη χριστιανή η Cala διηγείται ότι όταν μαθεύτηκε στο χωριό η μεταστροφή της στον χριστιανισμό οι συντοπίτες της πήγαν και βρήκαν τον πατέρα της : « Αυτοί τον απείλησαν ότι θα τον απομομονώσουν και ότι κανένας δεν θα του ξανααπευθύνει το λόγο» αν η κόρη τους δεν νηστεύει.Ο πατέρας της αν και ήταν πιο φιλελεύθερος της επέβελε τελικά να νηστεύει. « Μου απαγόρευσε να πηγαίνω στα σπίτια των άλλων χριστιανών για να μην διακόπτω τη νηστεία».

   Στην Αλγερία μετά την έναρξη του Ραμαζανιού τα ρεστοράν έκλεισαν.Απαγορεύεται να τρως ή να πίνεις δημόσια καθ΄όλη την διάρκει ατης ημέρας και όσοι τολμηροί το αποφασίζουν κινδυνεύουν με πεινή φυλάκισης κι επιβολή προστίμου.Κάποιοι ανθίστανται και διαφοροποιούνται.Στις αρχές Ιουλίου μια πορεία παραγματοποιήθηκε στην Kabylieαπαιτώντας η   ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης που προβλέπεται και από το σύνταγμα της χώρας να γίνει σεβαστή. (Portes Ouvertes France 09/07/2014 L ΄Observatoire de la christianophobie)

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ