Συμφώνησαν για 6500 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου!

image
 
 
 
Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στις συνομιλίες με την τρόικα! Ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 θα τηρηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 6.500. Παράλληλα, όπως
 

δεσμεύτηκε η ελληνική πλευρά να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, έτσι και η πλευρά της τρόικας από την προηγούμενη φορά είχε δεσμευτεί να μην επιμείνει σε νέες απολύσεις για το 2015 και ως εκ τούτου δεν ετέθη κάποιο τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν ζητήσει παλαιότερα γύρω στις 6000 επιπλέον απολύσεις για την ερχόμενη χρονιά.
«Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ποσοτικούς στόχους», διαβεβαίωναν συνεργάτες του υπουργού, αντίθετα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ποιοτικά, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η λειτουργία των ΚΕΡΠ, ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων, η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν ετέθη θέμα μισθολογίου.
Κατά τη συνάντηση παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά διάσταση απόψεων μεταξύ του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η ΕΕ έδειξε υποστηρικτική διάθεση και αναγνώρισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται.
Επίσης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένει μελέτη που θα εντοπίζει της μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις στο δημόσιο για να ξεκινήσει νεο γύρο περικοπών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ