300 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ DONETSK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

αεροφωτογραφια του αεροδρομιου
αεροφωτογραφια του αεροδρομιου

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Και δεύτερο χτύπημα για το ουκρανικό στράτευμα μέσα σε δύο 24ωρα. Σημειώνεται μαζική αποχώρηση στρατιωτών από τις τάξεις του στην περιοχή του του Donetsk.Περίπου 300 άνδρες του ουκρανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Donetsk αυτομόλησαν στις δυνάμεις της λαικής πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων.Tην ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής των δυνάμεων της αυτοάμυνας ο Igor Strelkov.”Συνεχίζουμε να βομβαρδίζουμε το αεροδρόμιο.Αυτό είναι de facto αποκλεισμένο από τις δυνάμεις μας.Μετά τις επιθέσεις μας περί τους 300 ουκρανούς στρατιώτες αποστάτησαν ” γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου ο M.Strelkov.<!more>Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους αυτήν την ώρα παραμένουν 500 με 600 στρατιώτες και μέλη της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας αλλά και δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στιο χώρο του αεροδρομίου του Donetsk.(RIANovosti 12.07.14) Και το site του περιοδικού “Η Νέα Πολιτική Σκέψη της Σερβίας” (nspm.rs) επιβεβαιώνει ότι οι 3οο στρατιώτες ουκρανοί αποστάτησαν.Αλλά και η “Φωνή της Σεβαστούπολης” (voicesevas.ru) κάνει λόγω για ομαδική λιποταξία των ουκρανών φαντάρων και μάλιστα ανεβάζει τον αριθμό τους σε 500.

0a446557e3c9d3d951f7aca8770a0bf9
Ο Andreï Lyssenko εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και άμυνας (SNBO), σε επικοινωνία του με το RIA Novosti, διέψευσε τις πληροφορίες που αναφέρονται στην αποστασία των στρατιωτών. “Οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ” ανέφερε ο M.Lyssenko.
201799038
Οι κυβερνητικές ορδές περισφίγγουν τον πολιορκητικό κλοιό γύρω από τις πόλεις του Donetskκαι του Lougansk που αποτελούν τα προπύργια και ενδεχομένως τα τελευταία οχυρά των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας μετά τηνν απόσυρση των δυνάμεων τους από το Slaviansk και το Kramatorsk. Το Κιέβο ελπίζει ότι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των δύο αυτών πόλεων θα εξαναγκάσει τους μαχητές της ρωσόφωνης αυτοάμυνας να παραδοθούν.Οι ηγέτες των τελευταίων δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα δώσουν αυτή την μάχη στο Donetsk που αποτελεί σημείο καμπής στην έκβαση του εμφυλίου με το Κιέβο. (RIA Novosti12.07.14) Ο Alexandre Borodaï, ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk δήλωσε ότι περισσότεροι από 70 000 κάτοικοι επί συνόλου 900 000 εγκατέλειψαν την πόλη.(France 24)
dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ