ΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
hgfdcx
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

     Ολοκληρώθηκε η έρευνα του γενικού εισαγγελέα στη Τουρκία και συντάχθηκε το μακροσκελές κατηγορητήριο των εμπλεκομένων και στον αποκεφαλισμό των 3 χριστιανών κληρικών στη Συρία.Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση .Το 3ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο ( Κακουργοδικείο) της Κωνσταντινούπολης παρέλαβε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα το ογκοδέστατο κατηγορητήριο των 207 σελίδων.Οι κατηγορίες που τελικά τους απαγγέλονται είναι συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση,πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων, και παράβαση του νόμου 6136. Αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 15 έως 22,5 χρόνια. Οι 6 ύποπτοι κατηγορούνται για διασύνδεση με την Al-Qaïda.Στο κατηγορητήριο γίνεται εκτενής μνεία στην τρομοκρατική οργάνωση Al-Qaïda, στον ηγέτη ,τους σκοπούς,την εκπαίδευση ,την στρατηγική και την όλη δομή της.Στο κατηγορητήριο της δικογραφίας υπάρχει αναφορά και στον αποκεφαλισμό των 3 κληρικών.<!more>ikjΒασικός κατηγορούμενος είναι ο ρώσος υπήκοος από το Νταγκεστάν τσετσένος Magomed Abdurakhanovμε την κωδική ονομασία Abu Banat (o πατέρας των κοριτσιών) (diyadinnet, haber.solhaberciniz 12.07.14) Συγκατηγορούμενος του και ο Ahmad  Ramzanov  Morah.(cumhuriyet)

Το Γραφείο της Γ Εισαγγελίας σε συνδυασμό με τη Διεύθυνση της Ασφάλειας πραγματοποίησαν εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στα μέσα του Ιανουαρίου σε πολλές πόλεις της Τουρκίας Άδανα,Καισάρεια,Κωνσταντινούπολη, Γκαζιαντέπ κ.α Συνελήφθησαν τότε συνολικά 24 άτομα. Τα 13 θεωρήθηκαν ύποπτοι και προφυλακίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι 12 αφέθησαν ελεύθεροι αν και εισβάρος τους εκρεμεί δίωξη.

cats

Κρατούμενοι είναι οι Μ.Χ., AK, OY, U. Ι., EM, S. Μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγεται άτομο που «σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνονται, θεωρείται ύποπτος ότι αποκεφάλισε στη Συρία στις 23 Ιούνη 2013, τρεις χριστιανούς κληρικούς. » Στις 4 Ιουλίου λίγο μετά την προβολή του επίμαχου βίντεο και αφού ο Magomed Abdurakhanov (Magomed Magomedzakirovich Abdurakhmanov) είχε σε αυτό ταυτοποιηθεί ύστερα από εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κωνσταντινούπολης έγινε έρευνα στην κατοικία των Bağcılara MevlütK. ‘s, Magomed Abdurakhanov, Fat Mat και Ahmad Ramzanovόπου εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με πυρομαχικά.

images

Είχε προηγηθεί η σύλληψή του στο Ικόνιο όπου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχε ομολογήσει ότι αποκεφάλισε τους εικονιζόμενους στο βίντεο. Στο κατηγορητήριο αναφέρονται επίσης στοιχεία για επιθέσεις αυτοκτονίας ενώ υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες όπου ακούγεται «Δόξα τον Αλλάχ.Επίθεση αυτοκτονίας εκεί » (haber.sol,gazetevatan12.7.14)

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ