Κουίκ: Δεν υπάρχουν γιατροί στα αεροδρόμια!

kouik800_091113

Με αφορμή τελευταίο εύρημα του στην Κω, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αεροδρομίων της χώρας δεν υπάρχουν

οργανωμένα Ιατρεία, δεν υπάρχουν ούτε καν γιατροί (για παν ενδεχόμενο σε ώρες αιχμής) και δεν υπάρχουν ούτε απινιδωτές, που σώζουν ζωές!

«Στη τελευταία μου περιοδεία στην Κω, όταν επισκέφτηκα το Νοσοκομείο, στη συζήτηση με τους γιατρούς ρώτησα αν υπάρχει ιατρονοσηλευτική κάλυψη στο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο σε ετήσια βάση εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ξένους επισκέπτες και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, ντόπιους ή τουρίστες» δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ και προσθέτει:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια και ότι κατά περίπτωση μπορεί να πηγαίνει… «πού και πού» κάποιος γιατρός από παρακείμενο Κέντρο Υγείας!

Αυτή η αποκάλυψη – ΣΟΚ με έβαλε στη βάσιμη υποψία, ότι στα τριάντα και περισσότερα αεροδρόμια που έχει η χώρα μας, δεν υπάρχουν ούτε οργανωμένα Ιατρεία, ούτε γιατροί σε βάρδιες ούτε καν απινιδωτές.

Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, όταν όλα τα αεροπλάνα (με εξαίρεση τα ελικοφόρα της Ολυμπιακής) που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού – εξωτερικού και πόσο μάλλον τα τσάρτερς, σε κάθε δρομολόγιο (άφιξης ή αναχώρησης) κουβαλάνε πάνω από εκατόν πενήντα επιβάτες το καθένα.

Υπενθυμίζω, ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο γιατρός είναι υποχρεωτικός σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από εκατό άτομα προσωπικό. Δεν γνωρίζω αν αυτός ο νόμος πράγματι εφαρμόζεται ή απλά ο γιατρός εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα, αλλά σε αεροδρόμια και πόσο μάλλον με την αυξημένη καλοκαιρινή επιβατική κίνηση, η έλλειψη ιατρείων, γιατρών και απινιδωτών είναι κακούργημα.

Γι’ αυτό και καταθέτω Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης, για να πράξουν αυτά που οφείλουν να πράξουν».

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ