Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Παπαγεωργόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

catsΤις προτάσεις του για τις ποινές των κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εισαγγελέας. Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης για απλή συνέργεια, για τον Μ. Λεμούσια πρότεινε 15 χρόνια για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και 15
 

 
μήνες για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία. Για τον Σαξώνη πρότεινε 20 χρόνια για υπεξαίρεση, δύο χρόνια για πλαστογραφία και επτά χρόνια για ξέπλυμα χρήματος. Ακόμη, για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, πρότεινε 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12:30 ανακοίνωσε την απόφασή του το δικαστήριο για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον Μ. Λεμούσια, τον Π. Σαξώνη, καθώς και για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σαξώνη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ένοχους για απλή συνέργεια τον Παπαγεωργόπουλο και τον Λεμούσια, ενώ ένοχους για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, οι οποίοι το πιο πιθανό είναι πως θα αφεθούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το seleo.gr, το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Είναι λάθος κ. πρόεδρε!».
Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Αλ. Κούγιας, στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: «Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω» και τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Αυτό έχει κριθεί».
«Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ» απάντησε ο Λεμούσιας.
Ο εισαγγελέας στη δίκη της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης, πρότεινε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε κανέναν από τους τρεις πρωταγωνιστές της υπεξαίρεσης, ούτε στον Β.Παπαγεωργόπουλο, ούτε στον Μ. Λεμούσια και τέλος ούτε και στον Π. Σαξώνη, ο οποίος όπως είπε ο εισαγγελέας υπεξαιρούσε χρήματα από πριν ακόμα γίνει δήμαρχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Για τους δύο πρώτους είπε πως το έγκλημα ήταν διαρκές και κατ’εξακολούθηση.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα πέφτει η «αυλαία» στη δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως, μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Έπειτα από 5,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, διάστημα στο οποίο έγιναν 53 συνεδριάσεις, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης -που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση- θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του.
Πάντως, κατά την προ εβδομάδων αγόρευσή του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ