Βιάζονται να τα…ξεπουλήσουν όλα-Τι έγινε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

samaras-venizelos
Βιάζονται να τα δώσουν όλα. Η πίεση της τρόικας περνά πλέον στα ασημικά της Ελλάδας μια και γνωρίζουν ότι δύσκολα θα βρούν ξανά κυβέρνηση ενδοτική στις απαιτήσεις τους. Αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκαν για 2,5 ώρες στο Μαξίμου Σαμαράς-Βενιζέλος  -Χαρδούβελης  σε σύσκεψη με

 τη συμμετοχή του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρου και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Γ.Εμίρη.
Ο κ. Χαρδούβελης μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- για τις οποίες οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της τρόικας- και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων».
Σε ό,τι αφορά την τρίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, «έγινε μια εποικοδομητική κουβέντα, πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους Τόμσεν, Κοστέλο και Μαζούχ».
Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξετάζουν «κωδικό προς κωδικό» τα μεγέθη του προϋπολογισμού και την προβολή τους στα επόμενα χρόνια, με βάση και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να δηλώνει ότι το ζήτημα είναι «το πώς θα μπορέσει ο παλιός φαύλος κύκλος να μετατραπεί σε έναν ενάρετο κύκλο, γεγονός που θα βοηθήσει σε όλους τους τομείς».
Σημειώνεται, ότι στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη αργά το απόγευμα και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη της τρόικας το ζήτημα των αξιολογήσεων και το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας για την επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία.

Ακούστε την είδηση

Αποστολή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ