Ο ρόλος της Βρετανίας στη συριακή «εθνοκάθαρση»! Κόλαφος ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

συριαΗ βρετανική πολιτική στην υπόθεση της Συρίας χαρακτηρίστηκε «ηλίθια» από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Δαμασκού, Faisal Mekdad. Ο Σύριος υπουργός δήλωσε επίσης ότι είναι καθήκον του Λονδίνου να αποτρέψει τους Βρετανούς που πηγαίνουν στη Συρία για να πάρουν μέρος στην «εθνοκάθαρση».

Η βρετανική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει συνεργαστεί μαζί μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να ζητήσει συγγνώμη που στηρίζει τους ακραίους ισλαμιστές που αγωνίζονται για την ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε ο Mekdad στην εφημερίδα Guardian.

«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι οι Βρετανοί έρχονται εδώ για να σκοτώσουν Σύριους», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της βρετανικής κυβέρνησης να τους σταματήσει».

Η βρετανική κυβέρνηση φοβάται ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πιο «ακραίοι» και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ο Κάμερον είπε ότι οι ξένοι μαχητές του ISIS αποτελούν «τη μεγαλύτερη απειλή» για την εθνική ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι εξτρεμιστική στις απόψεις της για τη Συρία και εξακολουθεί να πιστεύει και να ονειρεύεται ότι οι πράκτορές της, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλοι δολοφόνοι τζιχαντιστές θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της στην περιοχή», δήλωσε ο Mekdad.

«Γιατί πρέπει εμείς να φερόμαστε με διπλωματικούς όρους, όταν ο Χέιγκ και ο Cameron δεν το κάνουν; Και οι εξελίξεις έχουν αποδείξει ότι εμείς είμαστε σωστοί και αυτοί είναι ηλίθιοι. Πρέπει να παραδεχτούν ότι έχουν αποτύχει».

Ο Mekdad αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο αποκάλυψε ότι το 2012 το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε εκπονήσει σχέδιο για την εκπαίδευση 100.000 ανταρτών από την Τουρκία και την Ιορδανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Άσαντ.

Οι αντάρτες θα εκπαιδεύονταν και θα εξοπλίζονταν με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, ενώ θα πολεμούσαν στη Δαμασκό με την αεροπορική κάλυψη που θα τους παρείχαν η Βρετανία και οι υπόλοιποι σύμμαχοι.

«Γνωρίζαμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν βαθύτατα μπλεγμένο σε όλες τις επιθέσεις και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Συρία», ανέφερε ο Mekdad. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις που θα δείξουν πόσο βαθιά ήταν η συμμετοχή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου», κατέληξε ο Σύρος υπουργός.

hellasforce.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ