Προσφυγή κατά του εντάλματος περί προσωρινής του κράτησης κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα).
Στην αίτησή του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο ένατος κατά σειρά που βρίσκεται στις φυλακές για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζει
καταρχάς «αντιδικονομικά και αντισυνταγματικά» τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα περί προφυλάκισης του, αναφορικά με την προσωπικότητά του. «Είναι ποτέ δυνατόν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαρτάται η δικονομική μεταχείριση ενός κατηγορουμένου σε ανάκριση από «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου (τα οποία ποιός καθορίζει άραγε;) προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την επιβολή προσωρινής κράτησης ως δικονομικό μέτρο αποτροπής τέλεσης νέων αδικημάτων; Είναι αδιανόητο να διατάσσεται η προσωρινή κράτηση μου με γνώμονα τον επικαλούμενο «βίαιο» χαρακτήρα μου» υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στην αίτησή του, ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ακόμη και στα περιστατικά στα οποία τόσο οι ανακρίτριες, όσο και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, «πατούν» για να στηρίξουν τις αναφορές τους περί «βίαιου χαρακτήρα». Ειδικότερα, για το περιστατικό στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Χερσόνησο, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης ακούγεται να λέει ότι θα υπάρξουν νεκροί, κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αναφέρει επί λέξη: «Στην πραγματικότητα διαμαρτυρήθηκα εντονότατα για την απίστευτης επικινδυνότητας απόφασή του (Σ.Σ του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης) να επιτρέψει την παρουσία μελών των αντιεξουσιαστικού χώρου στον τόπο της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής (που ακριβώς για την αποφυγή επεισοδίων είχαμε επιλέξει το πλέον απομακρυσμένο μέρος). Αυτό που είπα ήταν ότι με το να το επιτρέψει αυτό υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν έως και νεκροί».
Στη συνέχεια αναφέρεται στην επίθεση που είχε κάνει σε οπερατέρ και φωτογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν είχε απολογηθεί για την βασική κατηγορία της διευθύνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και είχε αφεθεί ελεύθερος. Κάνει λόγο για «στιγμή αγανάκτησης» και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ήταν μία στιγμή αγανάκτησης, δεν πρέπει, δε, να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή η αγανάκτηση αυτή, μετά την απίστευτη κόπωση, σωματική και ψυχική που είχα υποστεί, εκδηλώθηκε και προκλήθηκε από τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τους φωτορεπόρτερ που με ακολουθούσαν και με φωτογράφιζαν χωρίς τη συναίνεσή μου. Η Αστυνομία δεν με προστάτευσε παρά επέτρεψε την παρά το νόμο φωτογράφισή μου και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τους φωτοεπόρτερ, που εκ των υστέρων δήλωσε ότι «με καταλαβαίνει απόλυτα για την αντίδρασή μου».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει ότι τα δύο όπλα που είχε στην κατοχή του είναι νόμιμα και μέσω του δικηγόρου του δίνει στη δημοσιότητα τις άδειες .