Παρέμβαση της Κεφαλογιάννη για την απονομή χάριτος του Γαλεράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CE93CE91CE9BCE95CEA1CE91CE9ACE97CEA3

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ζητά με παρέμβασή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια την απονομή χάριτος, που αιτείται ο σCE9ACE95CEA6CE91CE9BCE9FCE93CE99CE91CE9DCE9DCE97υμπολίτης μας Θεοδόσιος Γαλεράκης.

Στην επιστολή της επισημαίνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Γαλεράκης, αναλύει το ιστορικό της υπόθεσης και δηλώνει την ανεπιφύλακτη στήριξή της στο αίτημα δικαίωσης του.

Το κείμενο της επιστολής της κ. Κεφαλογιάννη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης έχει ως ακολούθως:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
σας είναι ήδη γνωστό από παλαιότερες συναντήσεις μας η υπόθεση του κ. Θεοδόσιου Γαλεράκη, ο οποίος αιτείται απονομής χάριτος, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση, για την οποία ζητώ την παρέμβασή σας και την δικαίωση ενός 52χρονου βιοπαλαιστή, ο οποίος έχει πληρώσει το τίμημα για τα λάθη της νεότητάς του και έχει έμπρακτα αποδείξει τη μεταμέλειά του.

Ο κ. Θεοδόσιος Γαλεράκης γεννήθηκε το 1957 στην Ελευσίνα και είναι το όγδοο παιδί οικογένειας εργατών και έντιμων ανθρώπων. Αφού ολοκλήρωσε στην Ελευσίνα το Δημοτικό Σχολείο και την Πρώτη Τάξη του Γυμνασίου εγκατέλειψε λόγω οικονομικών δυσχαιριών τις εγκύκλιες σπουδές του. Από τότε ξεκίνησαν οι περιπέτειες του.

Το καλοκαίρι του 1973 ενεπλάκη σε καβγά με κάποιο κύριο, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαλερακη, του έκανε ανήθικη πρόταση με αποτέλεσμα ο κ Γαλεράκης να αντιδράσει και εν τέλει να βρεθεί στις φυλακές ανηλίκων με τετραετή κάθειρξη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή έκανε χρήση ναρκωτικών.

Αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια και υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό στην μονάδα αλεξιπτωτιστών. Μετά την αποστράτευση του, δυστυχώς συνέχισε τις παρέες, τις οποίες είχε αποκτήσει στις φυλακές με αποτέλεσμα να συνεχίσει και την χρήση ναρκωτικών, που, ασφαλώς και είχε ως συνέπεια συχνή παραβατική συμπεριφορά, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του.

Το 1980 παντρεύτηκε τη σύζυγο του Αμαλία και προσπάθησε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά αρχικά στο πρόγραμμα «18 και άνω» και λίγο αργότερα σε μια ιδιωτική κλινική. Τότε αποφάσισε και έφυγε από την Αττική, εγκαταστάθηκε στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, το Καλονύχτι του Δήμου Ν. Φωκά του Νομού Ρεθύμνου με βασικό στόχο να προσπαθήσει μόνος του μακριά από τις παρέες της Αθήνας να απεξαρτηθεί από τα Ναρκωτικά. Και όντως τα κατάφερε!

Αρχικά ασχολήθηκε με γεωργικές εργασίες, αργότερα δούλεψε σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις και απέκτησε τρία παιδιά. Τον Μανώλη, 22 ετών σήμερα, τη Φωτεινή, 21 ετών και τη Μαριάννα 14 ετών. Από το 1998 έως το 2006, ο κ. Θεοδόσης Γαλεράκης, εργάστηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους του ήταν εργατικός, απολύτως σωστός στα καθήκοντα του και δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός υπάλληλος που εργαζόταν εθελοντικά και εκτός ωραρίου όταν οι ανάγκες της υπηρεσίας το απαιτούσαν, όπως βεβαιώνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου.

Λόγω των συνεχόμενων συμβάσεων του στην υπηρεσία ο κ. Γαλεράκης, μαζί και με άλλους έντεκα υπαλλήλους του Δήμου Ρεθύμνου, δικαιώθηκε με Δικαστικές Αποφάσεις. Με την έγκριση του ΑΣΕΠ ζητήθηκε από την υπηρεσία του να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να γίνει υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Όμως ο κ. Γαλεράκης στερείται λευκού ποινικού μητρώου λόγω των παραβατικών πράξεων, που είχε κάνει την περίοδο των νεανικών του χρόνων, όπως προαναφέραμε.

Ο κ. Γαλεράκης από το 2006 μέχρι σήμερα είναι άνεργος. Ζει δυστυχισμένος, στηρίζεται οικονομικά από φίλους, παρουσιάζει έντονη ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση και νιώθει απομονωμένος.

Στις 16 Μαρτίου 2008 υπέβαλε την αίτηση του για «Χάρη» από το Τμήμα Απονομής Χάριτος. Η τοπική κοινωνία, και οι φορείς της πόλης υποστηρίζουμε το αίτημα αυτό και ζητούμε την ικανοποίηση του. Ειδικότερα εκδόθηκε ψήφισμα στήριξης του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου. Εστάλη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμο με διαβεβαιώσεις για την μεταμέλεια του και για τον έντιμο βίο που διάγει τα τελευταία χρόνια. Εστάλησαν επίσης επιστολές στήριξης από το Δήμαρχο Ρεθύμνου, από τους συναδέλφους του και την Υπηρεσία Καθαριότητας προς το Υπουργείο σας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου ενημέρωσε τους δυο βουλευτές του νόμου, οι οποίοι και έχουμε ενεργήσει υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος απονομής χάριτος.

Κύριε υπουργέ,
δυστυχώς μέχρι σήμερα το αίτημα του Θεοδόση Γαλεράκη δεν έχει ικανοποιηθεί. Απογοητευμένος και σε κατάσταση απόγνωσης πραγματοποιεί απεργία πείνας μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Ρεθύμνου. Η τοπική κοινωνία, ανάστατη για την κατάσταση του, ζητά από το Κράτος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να δώσει την ευκαιρία, την οποία δικαιούται ο 52χρονος σήμερα Θεοδόσης Γαλεράκης να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα το αίτημα για απονομή χάριτος στον συμπολίτη μου. Ζητώ και από την πλευρά μου να δοθεί στον Θεοδόση η ευκαιρία, την οποία όλοι όσοι έχουν υποπέσει σε λάθη δικαιούνται και έχουν ανάγκη, προκειμένου να ζήσουν ευτυχισμένοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Βέβαιη, ότι κατανοείτε το δίκαιο του αιτήματος, ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση
Όλγα Κεφαλογιάννη
Βουλευτής Ρεθύμνου

citypress-gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ