Οι δύο αντίπαλοι του Πούτιν ο Sergueï Oudaltsov και ο Leonid Razvojaev που είχαν διοργανώσει τις μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν ,την Πέμπτη 24 Ιουλίου καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υποκίνηση και εξέγερση εναντίον του Ρώσου Προέδρου.
Ο εισαγγελέας πρότεινε οκτώ χρόνια φυλάκισης για τους δύο πολιτικούς αντιπάλους-ταραξίες του Πούτιν,οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα ενός ”κυνηγιού μαγισσών” και της καταστολής των πολιτικών ελευθεριών στην Ρωσία.Οι δύο αυτοί άντρες,αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης.Ο 37χρονος Sergueï Oudaltsov είναι ηγέτης του Αριστερού Μετώπου της Ρωσίας και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που διοργάνωσαν τις αστικές διαδηλώσεις ενάντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της περιόδου 2011-2012.Οι Ρώσικες αρχές τον συνέλαβαν τον Οκτώβριο του 2012 βασιζόμενες σε βίντεο που τράβηξε κρυφή κάμερα στην κρατική τηλεόραση με τον πολιτικό του αντίπαλο να δηλώνει πως θα ανατρέψει δια της βίας την κυβέρνηση του Πούτιν.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος που ήταν επίσης μέλος του Αριστερού Μετώπου και υπασπιστής ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης,δήλωσε ότι τον είχαν απαγάγει στην Ουκρανία το 2012 και τον ελευθέρωσαν με την προϋπόθεση να δημιουργήσει φασαρίες στην Ρωσία.