Ολοι καταγγέλουν τον εμπαιγμό με τον ΕΝΦΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
ταμηλος σπιτια
 
 
«Παρά τη ρύθμιση για έξι δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να ‘πληρώσουν το μάρμαρο’ από τα

 
εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει εντός της ημέρας το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατανομή τους ανά νομό. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων, επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του» τονίζει.
ΚΚΕ: Άθικτος στην ουσία ο ΕΝΦΙΑ
«Τόσο οι δήθεν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που τελικά παρέμεινε στην ουσία άθικτος, όσο και η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις, αποτελούν το δόλωμα για να αποσπάσει η κυβέρνηση τη λαϊκή ανοχή σε μια πολιτική, που φέρνει νέα αντιλαϊκά “ισοδύναμα” και ανατροπές στο εισόδημα, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τον ΕΝΦΙΑ και τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας.
Το ΚΚΕ καταλήγει πως «το κεφάλαιο θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος από τις όποιες διεκδικήσεις της κυβέρνησης στις συναντήσεις με την τρόικα και από την πολιτική ισοπέδωσης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων που αποτελεί το προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης».
ΔΗΜΑΡ: Δεν αίρονται οι αδικίες
«Οι κυοφορούμενες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που επιφέρει ο συγκεκριμένος φόρος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
«Απαιτούνται ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις, που θα ενσωματώνουν, σε κάθε περίπτωση, μια προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων και όχι καθενός χωριστά και θα προβλέπουν αφορολόγητο».
ΑΝ.ΕΛ: Ο απόλυτος εμπαιγμός
«Ο απόλυτος εμπαιγμός, η σύσκεψη κορυφής της… “κεντροδεξιάς” συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με το δήθεν ανακάτεμα της τράπουλας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που υποχρεούνται να πληρώσουν οι Έλληνες, όταν ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ παραμένει αναλλοίωτος, με 2,5 εκατομμύρια πολίτες να αδυνατούν πλέον να φοροδοτήσουν, μεγαλώνοντας τη μαύρη τρύπα των αναγκαστικών οφειλών τους προς το δημόσιο, με υπαίτια την εφιαλτική μνημονιακή οικονομική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ