Στην Μέρκελ Αναζητούν Σωσίβιο Σύνεσης Αμερικανοί Βετεράνοι Μυστικών Υπηρεσιών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

onΠρο Έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ, με Ουκρανία
Θα άκουσαν το περί «ανυπέρβλητης γερμανικής λογικής»…

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Βετεράνοι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, άκρως ανήσυχοι για το τι μπορεί να αποφασίσει το ΝΑΤΟ στην επικείμενη σύνοδο του στην Ουαλία και με ποιες εκρηκτικές συνέπειες, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Καγκελάριο ΄Αγγελα Μέρκελ!
Στο, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, διάβημά τους αυτό προς ξένο ηγέτη, έδωσαν τη μορφή δημόσιου υπομνήματος , με το οποίο ξεσκεπάζουν τα προπαγανδιστικά ψεύδη περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υπενθυμίζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της προηγούμενης παρόμοιας επιχείρησης διεθνούς εξαπάτησης σε… βάρος του Ιράκ και προειδοποιούν για
τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την παγκόσμια ειρήνη η λήψη παρακινδυνευμένων και προκλητικών αποφάσεων, που θίγουν ρωσικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.
 
« Θα πρέπει να θυμόμαστε –σημειώνουν με νόημα– πως και η Ρωσία είναι σε θέση να προκαλέσει «Σόκ και Δέος».
 
 
« Θα έχετε αντιληφθεί- γράφουν στην κ. Μέρκελ- ότι οι κατηγορίες για μια μείζονα ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία δεν φαίνεται να στηρίζονται σε αξιόπιστες πληροφορίες και ότι μοιάζουν να είναι του ίδιου αμφίβολου, πολιτικά καθορισμένου φυράματος, με εκείνες που πριν δώδεκα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για να «δικαιολογήσουν» την επίθεση στο Ιράκ υπό αμερικανική ηγεσία. Προ δωδεκαετίας ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σραίντερ, εκτιμώντας την ισχνότητα των στοιχείων για όπλα μαζικής καταστροφής, αρνήθηκε να συμμετάσχει την επίθεση στο Ιράκ …»
 
Επισημαίνουν ότι, στις 28 Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ομπάμα επιχείρησε με δηλώσεις του να χαμηλώσει την έξαψη της ρητορείας των κορυφαίων διπλωματών του και των συσσωματωμένων ΜΜΕ, περιγράφοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ως «απλή συνέχεια του ότι συνέβαινε επί μήνες …δεν υπάρχει πράγματι αλλαγή». Αλλά ο Ομπάμα έχει –γράφουν- ασθενή έλεγχο επάνω σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική στην κυβέρνησή του, οι οποίοι « δεν έχουν δυστυχώς αίσθηση της ιστορίας, ξέρουν ελάχιστα τι είναι πόλεμος και υποκαθιστούν την πολιτική με υβρεολόγιο κατά της Ρωσίας…»
 
Τονίζουν ότι «με την αυξανόμενη προβολή και προφανώς την στήριξη στάσεων σε πληροφορίες τις οποίες κρίνουμε αφερέγγυες, νομίζουμε ότι έχει σημαντικά αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι εχθροπραξίες πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αλλά εξαρτάται από τον βαθμό του φρόνιμου σκεπτικισμού που εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα φέρετε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.»
 
 
Ελπίζουν ότι οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ της έχουν υπενθυμίσει το μητρώο του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ΄Αντερς Φογκ Ρασμούσεν στο κεφάλαιο της φιλαλήθειας. «Νομίζουμε- γράφουν- ότι οι λόγοι που εκφωνεί εξακολουθούν να σχεδιάζονται στην Ουάσιγκτων. Τούτο έγινε πασιφανές όταν την προηγουμένη την αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, ως Δανός πρωθυπουργός τότε, δήλωσε στη Βουλή: Το «Ιράκ έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Aυτό δεν είναι κάτι που πιστεύουμε. Το ξέρουμε.»
 
Σε σχέση με την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και στο Ιράκ, «καλούμαστε να θυμηθούμε πως και η Ρωσία επίσης μπορεί να προκαλέσει «Σοκ και Δέος».
                           
Για τις περίεργες θολές φωτογραφίες του ΝΑΤΟ που προβλήθηκαν ως τρανή απόδειξη της ρωσικής εισβολής, οι Αμερικανοί βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών παραπέμπουν στο προηγούμενο των εικόνων που παρουσίασε στον ΟΗΕ στις 5-2-2003 ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σαν τεκμήρια σε βάρος του Ιράκ, «που επίσης δεν αποδείκνυαν τίποτα».
 
« Εάν οι φωτογραφίες που παρουσίασαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν την καλύτερη «απόδειξη» μιας ρωσικής «εισβολής», αυξάνονται οι ανησυχίες μας ότι καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθούν τα επιχειρήματα για να εγκριθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αποφάσεις που είναι βέβαιο ότι η Ρωσία θα θεωρήσει προκλητικές. Caveat emptor (΄Εχε το νου σου αγοραστή) είναι μια έκφραση πού ασφαλώς θα γνωρίζετε. Αρκεί να προστεθεί ότι πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός με ό,τι διαλαλούν ο κ. Ρασμούσεν και ακόμη ο υπουργός των Εξωτερικών Τζων Κέρρυ.»
Σημειώνουν ότι « Μόλις χθες ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένυ Γιάτσενιουκ χρησιμοποίησε την σελίδα του στο Φέις Μπουκ για να αναγγείλει ότι με την έγκριση του κοινοβουλίου  « ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ είναι ανοικτός». Ο Γιάτσενιουκ ήταν φυσικά η επιλογή της Ουάσιγκτων για την πρωθυπουργία. “Yats is the guy» ( ο άνθρωπός μας), είχε πει η Βοηθός Υπ. Εξ. Βικτώρια Νούλαντ στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ουκρανία, λίγες βδομάδες πριν το πραξικόπημα. Θα θυμάστε ότι στην ίδια συνομιλία η Νούλαντ είπε «Fuck the EU.»
 
« Είμαστε σίγουροι τονίζουν ότι οι σύμβουλοί σας σάς έχουν ενημερώσει από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία πως το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας είναι ανάθεμα για το Κρεμλίνο.» Και υπενθυμίζουν το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Μόσχα Γουίλιαμ Μπέρνς την 1-2-2008 προς την Κοντολίζα Ράϊς, μετά την συνάντηση του με τον Ρώσο Υπουργό των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ, ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχθεί ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο Μπέρνς έβαλε στο τηλεγράφημά του τον εύγλωττο τίτλο: «ΝΙΕΤ ΘΑ ΠΕΙ ΝΙΕΤ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ» και το έστειλε με άμεση προτεραιότητα.»
 
Επισημαίνουν ότι οι θολές φωτογραφίες και κραυγές για ρωσική εισβολή ακολούθησαν τις τελευταίες ήττες των στρατευμάτων του Κιέβου στις επαρχίες που έχουν εξεγερθεί. Ρωσική βοήθεια στους αντάρτες πιθανολογούν να υπήρχε υπό μορφή αρίστων πληροφοριών θεάτρου επιχειρήσεων, αλλά «δεν υπάρχουν στοιχεία για υποστήριξη με τανκς και πυροβολικό, μέχρι σήμερα- κυρίως γιατί οι ομοσπονδιακοί έχουν καλύτερη ηγεσία και εκπληκτική επιτυχία στο να καθηλώνουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.»
«Ταυτόχρονα όμως, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως αν οι ομοσπονδιακοί τα χρειαστούν, τα ρωσικά τάνκς θα έρθουν.»
 
«Ακριβώς γι’ αυτό –καταλήγει το ανοιχτό υπόμνημα των Αμερικανών Βετεράνων Μυστικών Υπηρεσιών στη κ. Μέρκελ- η κατάσταση υπαγορεύει μια συντονισμένη προσπάθεια για μιαν κατάπαυση του πυρός, την οποία, όπως γνωρίζετε, το Κίεβο καθυστερεί.
Τι πρέπει να γίνει εδώ που βρισκόμαστε;
Κατά την γνώμη μας, θα πρέπει να λεχθεί, ορθά-κοφτά, στον Ποροσένκο και στον Γιάτσενιουκ ότι συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αποκλείεται, ότι το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να κάνει πόλεμο μέσω πληρεξουσίου με τη Ρωσία και μάλιστα με ένα στρατό της συμφοράς. Και το ίδιο πρέπει να λεχθεί και στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ»
 
Ακολουθούν οι υπογραφές των μελών της διοικούσας επιτροπής της ΄Ενωσης Βετεράνων Μυστικών Υπηρεσιών για την Σύνεση:
 

  •     William Binney, former Technical Director, World Geopolitical & Military Analysis, NSA; co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)
  •     David MacMichael, National Intelligence Council (ret.)
  •     Ray McGovern, former US Army infantry/intelligence officer & CIA analyst (ret.)
  •     Elizabeth Murray, Deputy National Intelligence Officer for Middle East (ret.)
  •     Todd E. Pierce, MAJ, US Army Judge Advocate (Ret.)
  •     Coleen Rowley, Division Counsel & Special Agent, FBI (ret.)
  •     Ann Wright, Col., US Army (ret.); Foreign Service Officer (resigned)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ