Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Νέο παρακλάδι στην ινδική υποήπειρο ανακοίνωσαν οι τζιχαντιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη δημιουkaintaργία ενός νέου παρακλαδιού της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην ινδική υποήπειρο ανακοίνωσε ο αρχηγός της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σε βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα. Το νέο παρακλάδι θα «υψώσει τη σημαία του τζιχάντ» (ιερού πολέμου) στην περιοχή.

Στο βίντεο αυτό, που διαρκεί 55 λεπτά, ο Ζαουάχρι αναφέρει ότι το παρακλάδι αυτό θα πολεμήσει για την αναγέννηση ενός χαλιφάτου στη Μιανμάρ, το Μπανγκλαντές και σε κάποιες περιοχές της Ινδίας και θα σώσει τους μουσουλμάνους της περιοχής από την αδικία και την καταπίεση, όπως ανέφερε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων SITE.
Παράλληλα ο επικεφαλής της αλ Κάιντα υπογραμμίζει ότι η νέα οργάνωση έχει στόχο “να εξαλείψει τα τεχνητά σύνορα” που χωρίζουν τους μουσουλμάνους στην περιοχή αυτή, αλλά και να «υψώσει τη σημαία του τζιχνάντ, να αποκαταστήσει τον ισλαμικό νόμο και να επιβάλει τη σαρία του Αλλάχ σε όλη την ινδική υποήπειρο, η οποία ήταν μέρος των μουσουλμανικών εδαφών προτού ο άπιστος εχθρός την καταλάβει, την τεμαχίσει και την χωρίσει».
Η οργάνωση δημιουργήθηκε από μαχητές που στρατολούνται εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή, ενώ ο πακιστανός Άσιμ Ούμαρ θα είναι ο αρχηγός της.
Εξάλλου στο ίδιο βίντεο ο Ζαουάχρι επαναλαμβάνει την πίστη του στον επικεφαλής των αφγανών Ταλιμπάν Μουλά Όμαρ, σε μια κίνηση που προφανώς απευθύνεται στο Ισλαμικό Κράτος, την τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στη Συρία και το Ιράκ και απειλεί την κυριαρχία της αλ Κάιντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ