Τσαμπουκάς ο Ράμα μετά την συνάντηση με Σαμαρά «η νέα εδαφική διαίρεση είναι ένα εσωτερικό θέμα της Αλβανίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πramaρωθυπουργός της Αλβανίας αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Ελληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι “η νέα εδαφική διαίρεση είναι ένα εσωτερικό θέμα της Αλβανίας που ολοκληρώθηκε στο πνεύμα του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας χωρίς κανένα δισταγμό των ελευθεριών των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους”, δήλωσε ο Εντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αντιστραφεί, και θα πρέπει με διάλογο και ισότητα στο να προχωρήσει. Ο Εντι Ράμα δήλωσε επίσης ότι ζήτησε για άλλη μια φορά την κατάργηση του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

“Έχουμε μια πολύ σαφή θέση για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπιδας: διάλογο, ισότητα και βούληση ώστε να βρούμε μια βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατό, σε ένα θέμα που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές “, υπογράμμισε ο Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ζήτησε “για άλλη μία φορά την κατάργηση του παράλογου νόμου του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ