Τα σενάρια ενός Ψεκασμένου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140907063545

Από τον τρόπο συμπεριφοράς των ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, από αυτά που γράφουν ή προβάλλουν, από αυτά που δεν γράφουν και δεν προβάλλουν καθώς και από τις μετακινήσεις Δημοσιογράφων στα κυρίαρχα ΜΜΕ μου έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι οι “γνωστοί – άγνωστοι” του Ελληνικού κατεστημένου έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Έχοντας σαν δεδομένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σίγουρη την πρωτιά στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στην παρούσα φάση κατακερματισμένο και άρα απρόβλεπτο, το σενάριο αυτό φαντάζει ιδανικό προκειμένου το… “σύστημα” εργολάβοι – τραπεζίτες – εφοπλιστές – μηντιάρχες να συνεχίσει να ελέγχει τα πράγματα και τις εξελίξει αφού την νέα κυβέρνηση θα την επιτηρεί ένα υποχείριο τους έστω και με άλλο αρχηγό.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει :
– Να ενισχυθούν τα άκρα, ΧΑ και ΚΚΕ, με τα οποία η κυβερνητική συνεργασία είναι αδύνατη, για διαφορετικούς φυσικά λόγους, αλλά απολύτως ευνόητους. Η ενίσχυση αυτών των κομμάτων θα αφαιρέσει κρίσιμη μάζα βουλευτών από τους τριακόσιους μειώνοντας τον αριθμό των βουλευτών από τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
– Να αποδυναμωθούν περαιτέρω τα μικρά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ κ.λ.π.) όχι όμως έως εξαφάνισης, προκειμένου η κοινοβουλευτική τους παρουσία να στερήσει αφενός έδρες από τα πρώτα κόμματα αλλά αφετέρου αυτά να μην έχουν την κρίσιμη εκείνη μάζα των βουλευτών, που θα τα επιτρέψει να πάρουν ρόλο σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παραπάνω θα τα φροντίσουν τα ΜΜΕ κατευθύνοντας την ενημέρωση, προβάλλοντας ή απαξιώνοντας θέματα που εξυπηρετούν το σκοπό και γενικά προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να χειραγωγήσουν τους πολίτες. Εφαρμογή με άλλα λόγια όλων των μέσων για την επίτευξη του σκοπού. Τα μέσα αυτά τα έχει περιγράψει ο μεγάλος διανοητής Νόαμ Τσόμσκι με απόλυτη ακρίβεια και δεν υπάρχει λόγος να τα παραθέσω εδώ.
Το να πειστεί o ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ θα το αφήσουν σε αυτούς εντός και εκτός της χώρας με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας προκειμένου να εμφανίσει ένα πιο συστεμικό πρόσωπο. Όλοι αυτοί θα τον πιέσουν να αποδείξει, ότι δεν πρέπει να τον φοβούνται, μέσα από μια τέτοια συγκυβέρνηση.
Πάντα βέβαια ισχύει ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια (και μάλιστα πολύπλοκα) οι θεοί γελάνε αλλά πρωτίστως οφείλει να φροντίσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην χαρακτηριστεί η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς κίβδηλη και δοτή.
Βλάσης Μανθογιάννης
————————————-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ