ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό θέμα που ακούει στο όνομα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας! Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, πως η δημιουργία των συγκεκριμένων επιτροπών και η απεμπλοκή των ασθενών από τις απλές υγειονομικές επιτροπές, ήταν κάτι πολύ θετικό, τη στιγμή μάλιστα που θα εξασφάλιζε καλύτερους ελέγχους, και κατά πολλούς, λιγότερους έως καθόλου «μαϊμού» αναπήρους! Μάλιστα, όταν παρουσιάστηκε από τους αρμοδίους η «δομή» των ΚΕΠΑ, ο τρόπος λειτουργίας τους, τα «χρονοδιαγράμματα», κλπ, οι ΠΡΩΤΟΙ που είχαν ανασάνει με ανακούφιση ήταν οι ασθενείς οι οποίοι ΘΑ γλίτωναν από την ταλαιπωρία, τις ταλαιπωρίες, των περασμένων ετών!
Όλα αυτά όμως, έμειναν στα ΘΑ.
Στα σχέδια, στις θεωρίες, εν πάση περιπτώσει, πολύ μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα η οποία θέλει να ταλαιπωρείται ο κόσμος για όλη του τη ζωή. Τα ΚΕΠΑ λειτουργούν, αλλά….. Η ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους είναι η ίδια και μεγαλύτερη, γιατί όπως φαίνεται «κάτι» δεν έκατσε καλά στον όλο σχεδιασμό, κάπως γρήγορα και «απρόσεκτα» ξεκίνησε και συνεχίζεται η λειτουργία τους, κάποιο «μπέρδεμα», ίσως σκόπιμο (θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ίσως αν λάβουμε υπ όψιν όλες τις καταγγελίες – διαμαρτυρίες των ασθενών) με τις «λίστες» των παθήσεων, τα ποσοστά, τις γνωματεύσεις και την αντιγραφή τους, την γραφειοκρατία που αντί να μειωθεί αυξήθηκε έχει φέρει χιλιάδες ασθενών σε απόγνωση.
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει με τα ΚΕΠΑ και τους ασθενείς, αδιαφορεί γιατί το κακό είναι μακριά από την πόρτα του, μόνο που έτσι όπως είναι τα πράγματα, ΟΥΑΙ και αλλοίμονο και χρειαστεί στον ίδιο η σε κάποιον συγγενή του να μπει στην διαδικασία των ΚΕΠΑ. Τότε θα περάσει τα ίδια, τον ίδιο Γολγοθά με όλους εκείνους που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται.
Δεν γράφω θεωρίες, έχω τα μύρια όσα παραδείγματα από ασθενείς, παράπονα και καταγγελίες που έχουν κατά χιλιάδες κατακλύσει το διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε, μόνο που τα τελευταία δεν ασχολούνται με το θέμα γιατί δεν πουλαει, γιατί δεν έχουν σχέση με αυτό που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ, όπως και σχέση δεν έχουν οι «αρμόδιοι», οι γραφειοκράτες, οι σχεδιαστές που «ζωγραφίζουν» τα σχέδια τους με τις ζωές μας.
Γραφειοκρατικά παιχνίδια στις πλάτες των ασθενών όπως ΑΥΤΟ, να το θυμηθούμε, δεν έκλεισε ακόμα μήνας που το έφερα στο φως!
«θα το μοιραστώ μαζί σας όμως, αυτό έχω ανάγκη αυτήν την στιγμή…
για όσους δεν με ξέρουν, είμαι μαμά ενός αγοριού 17 ετών και πήραμε γνωμάτευση από τα κεπα, τον 4/2014 με γνωμάτευση ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ, 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30 ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ
μιας και λοιπόν ανήκουμε στο φεκ με της 43 μη αναστρέψιμες, είπα να κάνω ενστασουλα να το ζητήσω εφ όρου ζωής (κατόπιν παρότρυνσης μέχρι και του υπαλλήλου της πρόνοιας, ότι είναι κρίμα να μην το κάνετε!!!!!!!)
και έτσι έγινε. μετά από 3 μήνες να το και το πολυπόθητο εφ όρου!!! τα κατάφερα!!!
με μια μικρή διαφορά… που μου έκοψε το χαμόγελο… η ξέχασαν να βάλουν τον δείκτη νοημοσύνης, η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να υποθέσω, πάντως δεν το γράφει μέσα…
έτσι λοιπόν η πρόνοια, θεωρεί την νέα γνωμάτευση άκυρη!!! η πρόνοια καταβάλει το επίδομα συν όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα με τον δείκτη νοημοσύνης… έτσι μου είπανε… το 80% αναπηρία, που το γράφει ξεκάθαρα, και το ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ, που πάλι το γράφει ξεκάθαρα, τι είναι??? γιατί δεν μετραει???
και εγώ να νοιώθω ότι με πάτησε τρένο…
μετά από έναν τρελό αγώνα να τα καταφέρω να εξασφαλίσω αυτό το παιδί, και ειδικά έναν ακόμα πιο τεράστιο αγώνα να πάρω το εφ όρου ζωής (δεν ήταν και εύκολο παρ όλο που είμαστε μέσα στο φεκ 2906)!!! όλα άλλαξαν…
αυτά… χαμένη στο διάστημα, gξανά από το μηδέν και αν τα καταφέρω…»
Να δούμε και ένα δυο σχόλια;
«κοίταξε ποιο παλιά είχε πάει ο πατέρας για κάποια λεφτά για αποκλειστική και δεν τα διναν για μια υπογραφή και ήρθε και μας είπε επίτηδες δεν την βαλαν δυστυχώς αυτή είναι η πρακτική τους για να αγανακτήσουμε…..
– έτσι όπως το γράφουν αν ρωτήσεις τους γιατρούς που το συνέταξαν θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι τι λένε εκεί στην πρόνοια…
αφού το χαρτί είναι σε ισχύ για τα 5 χρόνια, βαρέθηκαν και αυτοί και έγραψαν ότι εμπίπτει στις 43 παθήσεις….
τώρα από την πρόνοια γιατί δεν το δέχονται??? μήπως βαριούνται και αυτοί???
μην το βάζεις κάτω, δες το ψύχραιμα, απλά θέλεις τις δύο γνωματεύσεις να σου τις κάνουν μία!!!!!!
– καλησπέρα σε όλους… αύριο πάω στα κεπα, να μιλήσουμε… τελικά η πρόνοια όντως δεν δέχεται το χαρτί, χωρίς να γράφει τον δείκτη νοημοσύνης…
και το γράφει και η εγκύκλιος και παντού δεν μου φταίνε οι άνθρωποι… τα κεπα απλά δεν το έγραψαν
φοβάμαι ότι δεν θα βρω άκρη σήμερα που μίλησα μου λένε, μήπως αλλάξει ο δείκτης? μετά μου λένε η πρόνοια να κάνει αίτηση να σας το βάλουμε όχι εσείς… ελάτε όμως το πρωί από δω να τα πούμε
μετά μίλησα και με το υπουργείο και μου λένε όχι εμείς δεν θέλουμε να κάνετε αίτηση στα κεπα να σας το βάλουν, εμείς θα επιβάλουμε στην πρόνοια να το δεχτεί… όμως εγώ προτιμώ το πρώτο διότι και να το δεχτεί η πρόνοια, από την στιγμή που το γράφει η εγκύκλιος?
ουφ έχω γίνει ένα ράκος και σέρνομαι…
να ρωτήσω και κάτι άλλο… μου πανε στα κεπα επίσης ότι ζητησανε τον φάκελο σας για δειγματοληπτικό έλεγχο από την διοίκηση πριν 20 μέρες… εγώ όμως πριν 20 μέρες δεν είχα πάρει την απάντηση…
ρώτησα και μου έπιανε έτσι κάνουν τα κοιτανε μετά από καιρό… μα ποιος καιρός σε εμάς? τώρα πήραμε το χαρτί και τον πηρανε για δειγματοληπτικό?
φοβάμαι…»
Τα συμπεράσματα φίλοι μου δικά σας.
Τα γραφειοκρατικά παιχνίδια, τα παιχνίδια με τις λέξεις, και η «αγγαρεία» που κάνουν ορισμένοι έχουν τα πιο πάνω, αλλά και χειρότερα αποτελέσματα. Αν βάλουμε μάλιστα και τη «γραμμή» που έχει πέσει να κόβονται ανάπηροι, τότε θα τα δούμε ΟΛΑ.
Θέλετε να δείτε τι μας περιμένει όλους εμάς, τους μέχρι στιγμής «υγιείς» έτσι και μπούμε σε ένα τέτοιο λούκι;
Το διαδίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ από forum παθόντων από τα ΚΕΠΑ. Ψάξτε, διαβάστε, και φρίξτε.
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ