Τι θα ζητήσει και τι θα πάρει τελικά ο Σαμαράς από τη Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel samarasΝέα παράταση ζωής θα ζητήσει ο Σαμαράς από τη Μέρκελ κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η καγκελαρία έτρεξε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση να υποβαθμίσει τις συνομιλίες και το περιεχόμενό τους, βγάζοντας στην άκρη τις όποιες ελπίδες της κυβέρνησης για λήψη αποφάσεων ή δηλώσεις στήριξης.

Ο Σαμαράς βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, αλλά γνωρίζοντας και τα νομοσχέδια που έρχονται, θα ζητήσει από τη Μέρκελ τουλάχιστον μια δήλωση που θα του επιτρέψει να επιβιώσει πολιτικά.

Το Μαξίμου διαρρέει ότι θα ζητήσει:

χαλάρωση της αξιολόγησης, μιας και η τρόικα είναι αποφασισμένη να ανοίξει τα «καυτά» θέματα , όπως τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

μείωση του χρέους, αν και επισήμως η Αθήνα έχει ταχθεί στο πλευρό του Βερολίνου που απορρίπτει το «κούρεμα». Αυτό που συζητούν είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων μέχρι το 2060, μείωση επιτοκίων και αλλαγή τους από κυμαινόμενα σε σταθερά.

κάλυψη χρηματοδοτικού κενού με όποιον τρόπο για να μην υπαρξουν νέα μέτρα. Πολιτικά δεν τα αντέχει η Βουλή, κοινωνικά δεν τα αντέχει ο κόσμος, οικονομικά δεν τα αντέχει κανένας φορολογούμενος, αλλά και ο προϋπολογισμός στη φάση που βρισκόμαστε.

Διακοπή δανείου από το ΔΝΤ σε συνδυασμό με το τέλος του προγράμματος από την ΕΕ και την ΕΚΤ στο τέλος του 2014. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό για τον Σαμαρά, αλλά για να το πράξει αυτό θα χρειαστεί περί τα 22- 24 δις ευρώ !

Μπορεί το Μαξίμου να διαρρέει λοιπόν τα παραπάνω, ωστόσο στην πράξη η Μέρκελ θα αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά της. Αντιθέτως, θα μιλήσει στον Σαμαρά για τη φοροδιαφυγή, έναν τομέα που η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει μεγάλες επιδόσεις.

Άσχετα φυσικά με το αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας! Οι Γερμανοί βιομήχανοι έχουν στείλει ήδη το μήνυμά τους στη Μέρκελ να «στριμώξει» τον Έλληνα πρωθυπουργό για να μην προχωρήσει με τα τεράστια πρόστιμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ