Ο Μπένι επιμένει ότι η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά πήγε καλά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μερκε΄λΗ συνάντηση του Βερολίνου ήταν ένα «σημαντικό πρώτο βήμα» δήλωσε ο Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συνομιλίες του Αντ. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Νέα Υόρκη.

«Με βάση την ενημέρωση που έχω από τον πρωθυπουργό, θεωρώ ότι η συνάντηση του Βερολίνου με την κα Μέρκελ ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα γιατί, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε παράλληλα σε δύο επίπεδα, στο τυπικό καθιερωμένο επίπεδο της τρόικας, αλλά και σε ένα υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στρατηγικού χαρακτήρα, τώρα που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και που πρέπει να οργανώσουμε την εποχή μετά το μνημόνιο, την εποχή μετά την τρόικα, την εποχή της επανόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, όχι στην κανονικότητα του παρελθόντος, αλλά στην κανονικότητα του μέλλοντος, σε μια Ελλάδα η οποία είναι αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην ΕΕ και μέσα στην ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Επισήμανε, επίσης, ότι έχει μιλήσει πολλές φορές «για την ανάγκη να φύγουμε από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, γιατί τώρα μπορούμε πια να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από τις υπάρχουσες πάγιες διαδικασίες της ΕΕ, μέσα από μηχανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το ESM, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στην καρδιά της ευρωζώνης ήταν κάτι έκτακτο και παροδικό, δεν μπορεί να συνεχίζεται δια μακρόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ