Ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος των «διαπραγματεύσεων» με την Τρόικα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γκικαςΜε τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ξεκινά στις 11.30 το πρωί ο νέος γύρος επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Αύριο ξεκινάει μία νέα διαπραγμάτευση. Θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί, προετοιμασμένοι και έτσι θα προχωρήσουμε. Θα πάμε πολύ καλά. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Σας επισημαίνω ότι ισχύει η πληροφόρηση που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών και από εμένα», δήλωσε εχθές το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οι δανειστές έρχονται με άγριες διαθέσεις.

Πάντως οι επικεφαλής της Τρόικας έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι το κενό του 2015 είναι διπλάσιο από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο ήτοι περίπου 2 δισ ευρώ και όχι 900 εκατ. ευρώ, κόβοντας ουσιαστικά την κυβερνητική «όρεξη», ελέω εκλογών που έρχονται, για φοροελαφρύνσεις και απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν, πάντως, ότι η ψαλίδα αυτή μπορεί να κλείσει έως την επόμενη Δευτέρα που πρέπει να κατατεθεί το Προσχέδιο στη Βουλή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ