23/09/2021

Νεκροί πέντε Κούρδοι από τα πυρά των Ισλαμιστών δολοφόνων

Πέντε Κούρδοι μαχητές σκοτώθKOURDOI ηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια επίθεσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην στρατηγικής σημασίας πόλη Τζαλάλα στο ανατολικό Ιράκ, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές.«Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε αρκετές αμυντικές θέσεις των πεσμεργκά (οι κούρδοι μαχητές) περίπου πέντε χιλιόμετρα έξω από τη Τζαλάλα» είπε ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής των πεσμεργκά. «Πέντε πεσμεργκά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», πρόσθεσε.

Ένας ακόμη στρατιωτικός διοικητής των κούρδων ανταρτών επιβεβαίωσε την επίθεση των τζιχαντιστών και το θάνατο των πέντε κούρδων μαχητών ενώ ανέφερε ότι οι ισλαμιστές επιχειρούν να προχωρήσουν περαιτέρω στην κουρδική επικράτεια, αλλά παραμένουν μακριά από την πόλη Χαναγκίν, που είναι περίπου είκοσι χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο των συγκρούσεων.

«Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να κινηθεί προς την Χαναγκίν συγκεντρώνοντας πολλούς μαχητές στην πόλη Τζαλάλα» δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στην ιρακινή επαρχία Ντιγιάλα. Η πόλη Χαναγκίν που είναι υπό κουρδικό έλεγχο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ιράν και σε ένα δρόμο ανάμεσα στη Βαγδάτη και την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.

Η πόλη Τζαλάλα που είναι σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανακτήθηκε από τους πεσμεργκά μετά από σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές στις 11 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ